∆υνατή Ελλάδα στην ΕΕ µε ισχυρό τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

∆υνατή Ελλάδα στην ΕΕ µε ισχυρό τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Σε λίγους µήνες από τώρα πρόκειται να διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων µελών του Ευρωκοινοβουλίου. Θα είναι µια εκλογική αναµέτρηση το αποτέλεσµα της οποίας θα επηρεάσει την πορεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε κρίσιµα ζητήµατα.

Στις εκλογές αυτές οι φιλοευρωπαϊκές δυνάµεις, αυτές της σύγχρονης Αριστεράς και των προοδευτικών δυνάµεων, θα αναµετρηθούν µε τις δυνάµεις του νεοφιλελευθερισµού και της ακροδεξιάς.

Η µάχη των ιδεών αναµένεται να είναι ιδιαιτέρως σκληρή. Οι δυνάµεις της συντήρησης, έχοντας σύµµαχό τους την αποχή και τη χαλαρότητα της ψήφου, έχουν θέσει στόχο την απόλυτη υπεροχή τους στο Ευρωκοινοβούλιο και στα όργανά του.

Στον αντίποδα, οι δυνάµεις της ευθύνης, αυτές που έχουν στο επίκεντρο της πολιτικής τους τον άνθρωπο, διαισθάνονται το µεγάλο καθήκον. Αυτό της προάσπισης της δηµοκρατίας, της δικαιοσύνης, της ελευθεροτυπίας, των ατοµικών και συλλογικών δικαιωµάτων.

Μια τέτοια δύναµη, από τις µεγαλύτερες στην Ευρώπη και η µεγαλύτερη στην Ελλάδα, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Το κόµµα που στο DNA του έχει την αγωνιστικότητα, που στον χαρακτήρα του έχει την κινηµατική στάση, που στην κουλτούρα του έχει τις συµµαχίες, που στην καθηµερινότητά του έχει την προσφορά και την αλληλεγγύη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι κόµµα που εµπράκτως τόσο κατά την κυβερνητική του θητεία όσο και από τη θέση του ως αξιωµατικής αντιπολίτευσης έχει να επιδείξει µια σειρά από διεκδικήσεις σε θεσµούς και όργανα προς όφελος των συµφερόντων του ελληνικού λαού και των λαών της Ευρώπης.

Ως κόµµα βαθιά δηµοκρατικό και συµπεριληπτικό είναι αυτό που σταθερά αποτέλεσε (και συνεχίζει να το κάνει) τη γέφυρα µεταξύ του Κόµµατος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, των Σοσιαλιστών και των Οικολόγων.

Με βάση τη µακρά και πολύπλευρη εµπειρία του, µε άξονα τις αρχές του και το όραµά του για µια δίκαιη κοινωνία, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ διεκδικεί στις εκλογές του Ιουνίου ψήφο εµπιστοσύνης.
Ζητάει ισχυρή ψήφο για µια δυνατή ελληνική φωνή στην Ευρώπη. Που θα συµµαχεί και που θα διεκδικεί για τις αγρότισσες και τους αγρότες, για τις εργαζόµενες και τους εργαζόµενους, για τον κόσµο της µικροµεσαίας επιχειρηµατικότητας, για τους συνταξιούχους, για τη νεολαία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ πιστεύει στην Ευρώπη των λαών. Σε αυτό το όραµα που θέτει την ίση µεταχείριση µεταξύ των χωρών-µελών και των λαών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αυτή η εκλογική αναµέτρηση µπορεί να φέρει την αλλαγή.

Είναι η ώρα να ηττηθούν οι δυνάµεις που εκπροσωπούν τα ολιγοπώλια και εξυπηρετούν τα µεγάλα συµφέροντα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το καταδικαστικό ψήφισµα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το κράτος δικαίου και την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα αποκαλύπτει, δυστυχώς, τι είναι πραγµατικά η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη.

Τα όσα καταλογίζονται µες στο ψήφισµα είναι απόρροια των πολιτικών του κυβερνώντος κόµµατος. Η αλαζονική και επικίνδυνη στάση του εκθέτει τη χώρα διεθνώς και αµαυρώνει την εικόνα της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεσµεύεται από την εποµένη των ευρωεκλογών και µε την ισχυρή εντολή που θα του δώσει ο ελληνικός λαός να φέρει στο τραπέζι των συζητήσεων και των διαπραγµατεύσεων όλα όσα διεκδικούµε ως Ελληνες. Ολα όσα επιζητούµε ως Ευρωπαίοι.

Η ουσιαστική αναθεώρηση του Συµφώνου Σταθερότητας, η αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, η Πράσινη Συµφωνία µε όρους δίκαιης ενεργειακής µετάβασης και η µεταναστευτική πολιτική µε πραγµατική αλληλεγγύη και µε ουσιαστική προστασία των χωρών πρώτης υποδοχής αποτελούν κάποιους από τους στόχους για τους οποίους θα αγωνιστούν οι νέες και οι νέοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter