Yougoculture: Η διαδραστική πλατφόρμα εικονικών ξεναγήσεων (Virtual Tours) σε προορισμούς ανά την Ελλάδα

Yougoculture: Η διαδραστική πλατφόρμα εικονικών ξεναγήσεων (Virtual Tours) σε προορισμούς ανά την Ελλάδα

Γνωρίστε τη νέα διαδικτυακή πλατφόρμα προβολής του ελληνικού πολιτισμού μέσω εικονικών ξεναγήσεων σε προορισμούς της Ελλάδας

Η νέα κοινωφελής – μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα πρωτοβουλία του E-Learning του Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) αφορά στην ανάπτυξη μίας πλατφόρμας ελεύθερης πρόσβασης σε όλους με τον τίτλο YouGoCulture (yougoculture.com) μέσω της οποίας αποτυπώνονται μοναδικοί προορισμοί της Ελλάδας μέσω εικονικών ξεναγήσεων (virtual tours).

Η δράση επιχειρεί να «γνωρίσει» την Ελλάδα στον πλανήτη με όχημα τα διακριτά χαρακτηριστικά που ο πολιτισμός της φέρει διαχρονικά. Αξιοποιώντας το μέγιστο συγκριτικό πλεονέκτημα του ΕΚΠΑ, τους ανθρώπους του, αλλά και τη βαθιά γνώση που φέρουν σε ένα ευρύ φάσμα γνωστικών αντικειμένων, η ενέργεια στοχεύει να αποτελέσει δίαυλο επικοινωνίας με το διεθνές κοινό, μέσω της «οικουμενικής γλώσσας» πολιτισμού, με αφορμή και του πρόσφατου εγχειρήματος του E-Learning του ΕΚΠΑ για τη διάθεση αγγλόφωνων προγραμμάτων επιμόρφωσης διεθνώς.

Η πλατφόρμα ήδη έχει ξεκινήσει την αποστολή της αποτυπώνοντας τη γοητεία μοναδικών προορισμών της Πελοποννήσου και της Αττικής, ενώ δεσμεύεται ν’ αναδείξει το δίπτυχο πολιτιστικού αποθέματος – σύγχρονης ζωής σε όλη τη χώρα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του E-Learning του ΕΚΠΑ, Καθηγητής, Παναγιώτης Πετράκης : «Δημιουργήσαμε μια ψηφιακή πλατφόρμα εικονικής περιήγησης που αποτυπώνει διαχρονικά (από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα) τον πολιτισμό των Ελλήνων στη νοτιοανατολική Μεσόγειο. Απευθύνεται σε ολόκληρο τον κόσμο και λειτουργεί ως «πύλη» υποδοχής του ενδιαφέροντος για την πολιτιστική κληρονομιά και τα πολιτισμικά χαρακτηριστικά μοναδικών προορισμών της περιοχής μας.»

Η δομή της πλατφόρμας περιλαμβάνει εικονικές ξεναγήσεις (Virtual Tours) προορισμών της επικράτειας, το περιεχόμενό των οποίων αναπτύσσεται με σημείο αναφοράς αρχαιολογικούς χώρους και τα επιμέρους μνημεία τους ή σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος (Myth), αλλά και των ευρύτερων γεωγραφικών περιοχών ακτινωτά με επιμέρους σημεία ενδιαφέροντος κυρίως πολιτιστικής και τουριστικής διάστασης (Experience). Μια ξεχωριστή αφήγηση μέσα από ένα μωσαϊκό εικόνων και πληροφοριών αποτυπώνει σημεία οικουμενικού ενδιαφέροντος και προσφέρει πρόσβαση σε αυτά αξιοποιώντας τις δυνατότητες που παρέχονται από τις νέες ψηφιακές τεχνολογίες και τις εφαρμογές τους. Άνθρωποι και μνημεία μοιράζονται τις «ιστορίες» τους μέσα από πρωτότυπο οπτικοακουστικό υλικό (Φωτογραφικό Υλικό, Βίντεο & Συνεντεύξεις, Πανοράματα 360°) και συνοδευτικά κείμενα στην αγγλική.

Το εγχείρημα υποστηρίζεται από τη δομή του E-Learning του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνδέεται με την ανάπτυξη της δραστηριότητάς του διεθνώς, ενώ υλοποιείται με τη συνεργασία της κοινωνίας και των αρμόδιων φορέων, αλλά και χάρη στην υποστήριξη όλων μέσω της συνεισφοράς τους στη δράση YouGoCulture. Η δράση αυτή έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο του act4Greece (https://www.act4greece.gr/challenge/yougoculture-el/ ), προγράμματος συμμετοχικής χρηματοδότησης (crowdfunding) της ΕΤΕ με στρατηγικούς συνεργάτες τα κοινωφελή ιδρύματα Ωνάση, Ιωάννη Σ. Λάτση, Μποδοσάκη κ.α.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter