Υπ. Εργασίας: Διευκρινίσεις για τη λειτουργία του ΕΦΚΑ

Υπ. Εργασίας: Διευκρινίσεις για τη λειτουργία του ΕΦΚΑ

Διευκρινήσεις για το πότε θα ξεκινήσει η ηλεκτρονική διαδικασία υποβολής αιτήσεων συνταξιοδότησης, αλλά και πότε εκτιμάται ότι θα ομαλοποιηθεί η λειτουργία του νέου Ενιαίου Φορέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΕΦΚΑ), έδωσε το υπουργείο Εργασίας, αποσαφηνίζοντας τα εξής, σύμφωνα και με τις δηλώσεις που έγιναν στη συνέντευξη τύπου της 3ης Ιανουαρίου:

α) Η μετάβαση στην πλήρη λειτουργία του ΕΦΚΑ συνδέεται με την παράλληλη επεξεργασία σύγχρονων συστημάτων ηλεκτρονικής και μηχανογραφικής διακυβέρνησης και η οποία εξελίσσεται.

β) Ο αρμόδιος υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αναστάσιος Πετρόπουλος, δήλωσε ότι η ηλεκτρονική αίτηση συνταξιοδότησης θα τεθεί σε εφαρμογή από τις 16 Ιανουαρίου 2017. Επομένως, ουδείς δεν δικαιούται να επικαλείται καθυστερήσεις και ανεπάρκειες του συστήματος λειτουργίας.

Εν τούτοις, το υπουργείο Εργασίας σχολιάζει ότι κάποιοι «εμφανιζόμενοι ως ειδικοί στα θέματα κοινωνικής ασφάλισης, επέδειξαν σήμερα αντίγραφο της αίτησης συνταξιοδότησης, αποδεικνύοντας την άγνοιά τους σχετικά με το γεγονός ότι το περιεχόμενο της αίτησης οφείλεται στην πολυπλοκότητα του προηγούμενου συστήματος, κάτι το οποίο θεραπεύεται με το νέο νόμο.

Παράλληλα, σε τηλεοπτική εκπομπή παρουσιάστηκε συνομιλία δημοσιογράφου με την τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης του ΕΦΚΑ, στην οποία ζητούνταν εξειδικευμένες πληροφορίες, ενώ ήδη στη συνέντευξη τύπου της 3ης Ιανουαρίου 2017 είχε ξεκαθαριστεί ότι επί του παρόντος η ενημέρωση παρέχεται για τις λειτουργίες και τα σημεία εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων από τον ΕΦΚΑ». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter