Υπ. Εργασίας: Μέτρα για να αντιμετωπιστούν οι «μπράβοι» στην αγορά εργασίας

Υπ. Εργασίας: Μέτρα για να αντιμετωπιστούν οι «μπράβοι» στην αγορά εργασίας

Τη λήψη μέτρων έτσι ώστε να διερευνηθούν όλες οι σχετικές καταγγελίες, που αφορούν εργαζόμενους, οι οποίοι δηλώνουν ότι εξαναγκάστηκαν να επιστρέψουν στον εργοδότη τους μέρος του μισθού τους, αποφάσισε το υπουργείο Εργασίας.

 Για το θέμα πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα, ευρεία σύσκεψη, στο τοπικό υποκατάστημα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) στην Πάτρα. Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΕΠΕ, Νάσος Ηλιόπουλος, αντιπροσωπεία των τριών σωματείων Μαγείρων, Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων νομού Αχαΐας και στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας.

Στόχος είναι να παταχθούν όλες αυτές οι παραβατικές συμπεριφορές από εργοδότες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα. Ο λόγος που έγινε η σύσκεψη στην Πάτρα είναι ότι εκεί, πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό σωματείο κατήγγειλε ότι μέλη του, αναγκάστηκαν να μεταβούν σε ATM’s τραπεζών συνοδεία μπράβων του εργοδότη και να κάνουν ανάληψη μέρους του μισθού τους, το οποίο και επέδωσαν στους ανθρώπους της εργοδοσίας. Με αφορμή όλα τα παραπάνω, το υπουργείο Εργασίας δήλωσε αποφασισμένο να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων, προστατεύοντάς τους από ενέργειες που όχι μόνο παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία αλλά και προσβάλλουν την αξιοπρέπειά τους. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter