Υπ. Εργασίας: Στήριξη σε εγκλωβισμένους εργαζόμενους

Υπ. Εργασίας: Στήριξη σε εγκλωβισμένους εργαζόμενους

Είναι η χειρότερη κατηγορία εργαζομένων. Δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα, βιώνοντας την εργασιακή ανασφάλεια της εποχής και ακόμα χειρότερα, είναι απλήρωτοι επί μήνες. Οι εργαζόμενοι που αναγκάζονται να δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται, δεν έχουν δικαίωμα ούτε σε αυτό το πενιχρό επίδομα ανεργίας. 

Το υπουργείο Εργασίας διαπίστωσε τη συγκεκριμένη «ανωμαλία» και αποφάσισε να στηρίξει αυτή την κατηγορία εργαζομένων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει από την Επιθεώρηση Εργασίας αλλά και από το σύστημα Εργάνη, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έχει καταλήξει ότι υπάρχουν το λιγότερο 46.000 εργαζόμενοι που έχουν εγκλωβιστεί στο να εργάζονται σε επιχειρήσεις που βρίσκονται «μια ανάσα» από το κλείσιμο και να μην πληρώνονται ή να έχουν κάνει επίσχεση εργασίας και επίσης να μην παίρνουν ούτε την επιδότηση της ανεργίας τους.

Ήδη έχει βρεθεί κονδύλι ύψους 100 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ που μπορεί να αξιοποιηθεί γι’ αυτό τον σκοπό. Το πρόγραμμα που ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας θα αφορά τη χορήγηση επιδόματος σε όλους αυτούς τους εργαζόμενους, μέχρι η επιχείρηση στην οποία εργάζονται ως «απλήρωτοι» να τους αποδεσμεύσει, είτε βάζοντας λουκέτο, είτε απολύοντάς τους. Βέβαια, θα πρέπει να βρεθεί ο τρόπος εκείνος η επιχείρηση να μην θεωρήσει την παραπάνω οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων, ως αφορμή για να διατηρηθεί «εν ζωή» χωρίς να καταβάλλει τις μηνιαίες αποδοχές. Ουσιαστικά η έγκριση ποσού προς αυτή την κατηγορία εργαζομένων θα ισοδυναμεί με «λουκέτο» στην επιχείρηση. Διαφορετικά θα δημιουργηθούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και θα επιτευχθεί το ακριβώς αντίθετο από αυτό που επιθυμεί η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter