Υπ. Οικονομικών: Δεν πρόκειται να εκδοθεί υπουργική απόφαση για τα αναδρομικά των βουλευτών

Υπ. Οικονομικών: Δεν πρόκειται να εκδοθεί υπουργική απόφαση για τα αναδρομικά των βουλευτών

Δεν αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης η ικανοποίηση του αιτήματος βουλευτών για λήψη αναδρομικών, διαμηνύουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών σχολιάζουν το σημερινό δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να αποζημιώσει τους πρώτους 100 πρώην βουλευτές που δικαιώθηκαν από την προκλητική δικαστική απόφαση που εξισώνει τις αποδοχές του με αυτές του προέδρου του Αρείου Πάγου, αναδρομικά, από το 2009 και μετά:

«Δεν αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης στην τρέχουσα δημοσιονομική συγκυρία η ικανοποίηση του αιτήματος βουλευτών για λήψη αναδρομικών. Δεν πρόκειται να εκδοθεί στο προσεχές μέλλον η υπουργική απόφαση που αναφέρεται στο δημοσίευμα. Επίσης, εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως πρώην βουλευτές ταγμένοι να υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον εξακολουθούν να ζητούν αναδρομικά αγνοώντας τις μεγάλες και σημαντικές κοινωνικές ανάγκες».

ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτικά ανήθικες οι προσφυγές πρώην βουλευτών 

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τοποθετηθεί έγκαιρα και με σαφήνεια σχετικά με τις προσφυγές πρώην βουλευτών στα δικαστήρια, για την εξίσωση των αποδοχών τους με αυτές του προέδρου του Αρείου Πάγου, αναδρομικά από το 2009 και μετά, καταδικάζοντας αυτή την πράξη ως ντροπιαστική σε συνθήκες κρίσης.

Είχαμε καλέσει, ήδη από το 2011, όλους όσοι προσέφυγαν, να αποσύρουν κάθε διεκδίκηση. Η συγκεκριμένη κίνηση μπορεί να είναι νόμιμη, αλλά δεν είναι καθόλου πολιτικά ηθική.

ΠΑΣΟΚ προς βουλευτές: Αποσύρετε τις προσφυγές

«Είχαμε έγκαιρα ζητήσει να αποσυρθούν οι προσφυγές των πρώην βουλευτών» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ και τονίζει πως το ζήτημα αυτό στην εποχή της κρίσης, λειτουργεί αρνητικά στην κοινωνία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter