Υπ. Παιδείας: Με... «όχι στην παρούσα περίοδο» απαντά σε σενάρια για κάμερες και εισόδους με... barcode στα πανεπιστήμια

Σε... μισή διάψευση σχετικών δημοσιευμάτων προχώρησαν κύκλοι του Υπουργείου Παιδείας ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τους Πρυτάνεις για την τοποθέτηση καμερών ασφαλείας και συστημάτων εισόδου με barcode ή με κάρτες στα πανεπιστήμια, όπως αναφέρει σε τηλεγράφημά του το ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Συγκεκριμένα, απαντούν οι λεγόμενοι κύκλοι: 

«Καμία απολύτως απόφαση για barcode, κάρτες εισόδου ή κάμερες ασφαλείας δεν έχει υπάρξει. Την παρούσα περίοδο η ηγεσία του Υπουργείου έχει επικεντρωθεί στο να αποκαταστήσει την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών μέσω της εφαρμογής της κοινής νομοθεσίας μέσα στους χώρους των ΑΕΙ όσον αφορά αξιόποινες πράξεις».

Και εξηγούν ότι μελετούν σε πρώτη φάση μέτρα όπως «ο συστηματικός φωτισμός πανεπιστημιακών χώρων, ο αποτελεσματικότερος έλεγχος εργαστηρίων ή άλλων χώρων. Όλα αυτά είναι ζητήματα που θα συζητηθούν αναλυτικά με τους εμπλεκόμενους φορείς». 

Όπως είναι προφανές, δεν αποσαφηνίζεται το "ναι" ή "όχι" του υπουργείου να προβεί σε τέτοιους είδους μέτρα, αλλά απλώς το «όχι την... παρούσα περίοδο». Για να δούμε τι μας επιφυλάσσει το άμεσο μέλλον...

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.