Υπ. Προστασίας Πολίτη: 10 τραυματίες αστυνομικοί – Σφοδρά επεισόδια από ακροδεξιούς (Photos + Video)

Υπ. Προστασίας Πολίτη: 10 τραυματίες αστυνομικοί – Σφοδρά επεισόδια από ακροδεξιούς (Photos + Video)

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν στις σκάλες μπροστά από το άγαλμα του Αγνώστου Στρατιώτη, όταν ακροδεξιοί κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με σιδερολοστούς, καρέκλες και πέτρες κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με απογευματινή ανακοίνωση του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, από τις επιθέσεις αυτές έχουν τραυματιστεί μέχρι στιγμής τουλάχιστον δέκα αστυνομικοί.

Επιπλέον, αναφερόμενη στα μέτρα ασφαλείας για το σημερινό συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος, η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι σχεδίασε και έλαβε αυξημένα μέτρα τάξης, ασφάλειας και τροχαίας, προκειμένου να διασφαλίσει το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώσουν, να αποτρέψει έκνομες και παράνομες ενέργειες σε βάρος τους και να διαφυλάξει την έννομη τάξη.

Στην ανακοίνωσή της τονίζει την σφοδρότητα των συγκρούσεων με ομάδες επιτιθέμενων ατόμων.

«Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου οργανωμένες ομάδες ατόμων επιτέθηκαν επανειλημμένα και με ιδιαίτερη σφοδρότητα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, με πέτρες, σίδερα, καδρόνια, φωτοβολίδες, εμπρηστικές μολότοφ κ.α. επικίνδυνα αντικείμενα, με σαφή πρόθεση να διασπάσουν τη διάταξη των δυνάμεων και να εισβάλουν στους χώρους του Κοινοβουλίου.

Ενδεικτικό της βιαιότητας και της σφοδρότητας των επιθέσεων είναι το γεγονός του τραυματισμού δέκα αστυνομικών, οι οποίοι διακομίστηκαν στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών.

Σε όλες τις περιπτώσεις οι αστυνομικές δυνάμεις ενήργησαν σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και τις υπηρεσιακές εντολές, επέδειξαν ψυχραιμία και επαγγελματισμό και κάνοντας χρήση των ενδεδειγμένων μέσων απώθησης, απέκρουσαν αποτελεσματικά τις επιθέσεις, αποτρέποντας με τον τρόπο αυτό τις προθέσεις των οργανωμένων αυτών ομάδων».

Απαντώντας σε διάφορες εκτιμήσεις ότι οι κουκουλοφόροι προέρχονταν υποτίθεται από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, πηγές της ΓΑΔΑ τόνισαν μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Η εκτίμησή μας είναι ότι τα άτομα που προκάλεσαν τα επεισόδια κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου στην πλατεία Συντάγματος ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο. Ήταν αδύνατο να παρεισφρήσουν στη συγκέντρωση αντιεξουσιαστές, από τα Προπύλαια, όπου είχαν πραγματοποιήσει αντισυγκέντρωση. Οι αντιεξουσιαστές αμέσως μετά το τέλος της συγκέντρωσής τους κατευθύνθηκαν προς τα Εξάρχεια».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter