Υπαναχώρηση Λευκού Οίκου από την απειλή Τραμπ για διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης

Υπαναχώρηση Λευκού Οίκου από την απειλή Τραμπ για διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης

Ο Λευκός Οίκος ενημέρωσε στους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές ότι υπαναχωρεί από την απειλή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να διακόψει την λειτουργία της κυβέρνησης αν δεν εγκριθεί η χρηματοδότηση της ανέγερσης του τείχους στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, ανέφερε σήμερα η Washington Post, επικαλούμενη ανώτερο κοινοβουλευτικό βοηθό των ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο.

Από την προεκλογική περίοδο, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε υποσχεθεί την ανέγερση αυτού του τείχους, ενώ πρόσφατα απείλησε να παύσει τη λειτουργία της κυβέρνησης αν το Κογκρέσο δεν εγκρίνει τη χρηματοδότηση του υποσχόμενου έργου.

Λίγο έπειτα όμως από την τελευταία απειλή Τραμπ, αξιωματούχοι της αμερικανικής προεδρίας ενημέρωσαν το Κογκρέσο ότι το ποσό των 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων δεν θα χρειαστεί να συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο για την χρηματοδότηση των κυβερνητικών υπηρεσιών από τον Οκτώβριο έως κάποια στιγμή στις αρχές του Δεκεμβρίου, ανέφερε ένας ανώτερο βουλευτικός βοηθός, σύμφωνα με την Post.

Εντούτοις, ο Τραμπ εξακολουθεί να επιθυμεί η χρηματοδότηση της ανέγερσης του τείχους να περιληφθεί στο νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό του Δεκεμβρίου, ανέφερε η εφημερίδα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter