Υπάρχει εισαγγελέας σ’ αυτή τη χώρα;

Υπάρχει εισαγγελέας σ’ αυτή τη χώρα;

Θα παρέμβει κάποιος για τις καταστροφές στα νησιά από τους αστυνομικούς;

Σοκαρισμένη η κοινή γνώμη παρακολουθεί δύο ημέρες τώρα τα φερόμενα ως όργανα της τάξης να καταστρέφουν απρόκλητα με όπλα και γκλομπς αυτοκίνητα κατοίκων της Χίου και της Λέσβου.

Τα σχετικά βίντεο στα οποία απεικονίζονται οι μπαχαλάκηδες αστυνομικοί φάτσα-κάρτα, είτε φεύγοντας σήμερα από την Χίο είτε χθες στην Μυτιλήνη, να σπάνε με μανία τζάμια και παρμπρίζ σταθμευμένων αυτοκινήτων βρίζοντας παράλληλα χυδαιότατα τους έκπληκτους ντόπιους, έχουν προκαλέσει την οργή της κοινής γνώμης που πλέον νιώθει απροστάτευτη μπροστά στο μένος των… φρουρών της έννομης τάξης.

Κι αυτό το αίσθημα ανασφάλειας επιτείνεται ακόμα περισσότερο καθώς τουλάχιστον μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή κάποια εντολή έρευνας από τους προϊσταμένους των τοπικών εισαγγελιών ή – το πλέον αυτονόητο – παρέμβασης της ίδιας της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος των δραστών.

Τα αδικήματα που έχουν τελεστεί, και των οποίων η διάπραξη είναι εξόφθαλμη, όπως είναι αυτό της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, δεν διώκονται κατ΄έγκληση αλλά αυτεπαγγέλτως.

Απευθύνουμε λοιπόν εμείς τα εύλογα ερωτήματα όλης της κοινωνίας που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο.

Υπάρχουν εισαγγελείς σ’ αυτή την χώρα;

Τα αντανακλαστικά των λειτουργών της Δικαιοσύνης λειτουργούν με διαφορετικές ταχύτητες όταν οι δράστες αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων είναι αστυνομικοί;

Θα αφήσουν ατιμώρητους τους δράστες αυτών των ασύλληπτων καταστροφών επιτρέποντάς τους αύριο μεθαύριο να προβούν σε ακόμα χειρότερα εγκλήματα;

Τα ίδια ερωτήματα αφορούν βεβαίως και την ηγεσία της ΕΛΑΣ που θα έπρεπε, άμεσα και όχι με χρονοκαθυστέρηση, όπως έγινε, να  ανακοινώσει τη διενέργεια ΕΔΕ σε βάρος των ανδρών της που προσβάλλουν με την συμπεριφορά τους το Σώμα και δεν θα έπρεπε να έχουν θέση σε αυτό.

Τελικά υπάρχει κάποιος για να μας προστατεύσει από τους… καουμπόυδες της ΕΛΑΣ που ελέω και της ασυλίας της οποίας χαίρουν από την σημερινή κυβέρνηση Μητσοτάκη έχουν υπερβεί τα όρια της νομιμότητας κομπάζοντας πολλές φορές για την παραβατική συμπεριφορά τους; Σε μια χώρα που οι νόμοι θα τηρούνταν το ίδιο για όλους τους πολίτες και όχι επιλεκτικά, αυτοί οι κατάπτυστοι «σερίφηδες» θα έπρεπε να είχαν ήδη συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Ο πρώτος άνθρωπος που θα τους προϋπαντούσε στο λιμάνι στην επιστροφή τους θα έπρεπε να είναι ο εισαγγελέας. 

Αλλά θα μας πείτε, δεν είναι και τα παιδιά του Ινδαρέ…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter