Υπάρχει φως στο ουκρανικό τούνελ;

Υπάρχει φως στο ουκρανικό τούνελ;

Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Γκενάντι Γκαντίλοφ, μίλησε στους Financial Times δηλώνοντας ότι δεν βλέπει καμία πιθανότητα εξεύρεσης διπλωματικής λύσης για την Ουκρανία, καθώς η Μόσχα αναμένει σύγκρουση μακράς διαρκείας.

Κατά τον ίδιο, ο ΟΗΕ πρέπει να παίξει μεγαλύτερο ρόλο για τη διευθέτηση της σύγκρουσης, κατηγορώντας παράλληλα τις ΗΠΑ και άλλες νατοϊκές χώρες πως πίεσαν την Ουκρανία να αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις. 

Επιπροσθέτως, ο Γκαντίλοφ τόνισε πως δε θα υπάρξουν απευθείας συνομιλίες ανάμεσα στον Πούτιν και τον Ζελένσκι, ενώ προσέθεσε ότι «όσο η σύγκρουση συνεχίζεται, τόσο πιο δύσκολη θα είναι η εξεύρεση μιας διπλωματικής λύσης». 

Η σημασία των δηλώσεων

Οι δηλώσεις του έμπειρου ρώσου διπλωμάτη είναι ιδιαίτερα κομβικές για την εξέλιξη της σύγκρουσης, μια και το παρόν στρατιωτικό αδιέξοδο στο Ντονμπάς και στο Νότο θεωρείται πως λειτουργεί υπέρ της Μόσχας. Εξάλλου Πούτιν και Μεντβέντεφ το έχουν πει καθαρά: εξαιτίας της κρίσης θα ανατραπούν οι δυτικές πολιτικές ελίτ και εν συνεχεία θα ανατραπούν οι συσχετισμοί στην Ουκρανία. 

Την ίδια στιγμή το Κρεμλίνο αποφεύγει να κλιμακώσει τον πόλεμο, προχωρώντας σε μια γενική επιστράτευση που ενδεχομένως να άλλαζε τα δεδομένα, φοβούμενο το ανάλογο πολιτικό ρίσκο που συνοδεύει μια τέτοια κίνηση. Γι’ αυτό το λόγο οι Ρώσοι προχωρούν στη παροχή πλουσιοπάροχων συμβολαίων, ώστε να προσελκύσουν εθελοντές που θα είναι διατεθειμένοι να γίνουν κρέας για τα κανόνια. 

Παρά ταύτα, το Νοέμβριο θα διεξαχθεί η συνάντηση των G20 στο Μπαλί της Ινδονησίας. Εκεί θα βρεθούν οι ηγέτες των χωρών της Δύσης, αλλά και οι Ρώσοι, οι Κινέζοι και οι Ουκρανοί. Επομένως οι επιμέρους λεονταρισμοί του Πούτιν τώρα μπορούν να αλλάξουν άρδην εφόσον υπάρχει μια καλή πρόταση στο τραπέζι. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter