Υπάρχει χώρος για κόμμα στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας υποστηρίζει ο Δ. Μαύρος της MRB

Υπάρχει χώρος για κόμμα στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας υποστηρίζει ο Δ. Μαύρος της MRB

Ο διευθύνων σύμβουλος της MRB Δημήτρης Μαύρος μιλώντας στο πρώτο πρόγραμμα της ΕΡΤ εντοπίζει ένα σημαντικό ποσοστό που καταλαμβάνει το αποκαλούμενο «κίνημα αντί» κάνοντας λόγο για κόμμα που μπορεί να σχηματιστεί δεξιά της ΝΔ.

«Υπάρχει η υποδομή για ένα κόμμα στα δεξιά της ΝΔ, με πιο ακραίο λόγο και συμπεριφορά», εκτίμησε μετά την απόφαση Μητσοτάκη να διαγράψει τον βουλευτή Κωνσταντίνο Μπογδάνο από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Ο Δημήτρης Μαύρος σημείωσε ότι «υπάρχει ο ενισχυτής και ένα πολύ καλό cd player, αλλά δεν υπάρχουν τα σωστά “ηχεία” στο στερεοφωνικό που λέγεται ακροδεξιά έκφραση. Αν τυχόν βρεθεί κάποιος έξυπνος ακροδεξιός εκπρόσωπος που θα αρχίσει να παίζει το παιχνίδι αυτό με πολιτική ορθότητα, τότε θα υπάρξει πολύ ισχυρή έκφραση αυτού του χώρου και θέλει πολύ μεγάλη προσοχή», υπενθυμίζοντας ότι ανάλογα φαινόμενα έχουν καταγραφεί σε Γαλλία, Ολλανδία και Ουγγαρία.

Μίλησε μάλιστα για «φαινόμενα έκρηξης από κάτι που “βράζει” από κάτω». Ανέφερε ότι σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις προκύπτει ότι η Χρυσή Αυγή παίρνει στην πρόθεση ψήφου 1% και το κόμμα του Κασιδιάρη 1,8%, άρα και τα δυο μαζί 2,8%, ενώ με την αναγωγή ξεπερνούν το 3% με 3,5%.

«Αυτό σημαίνει ότι στην κοινωνία υπάρχουν κάποια φαινόμενα τα οποία οδηγούν κόσμο να ταυτίζεται με ακροδεξιές και ναζιστικές καταστάσεις», τόνισε σημειώνοντας ότι «το φαινόμενο του λαϊκισμού, πατάει σε κάποιες λογικές του τύπου “μισούμε τους μετανάστες”, “δεν ελπίζουμε στο μέλλον”, “θέλουμε πόλεμο με την Τουρκία”, “δεν θέλουμε τα εμβόλια”». Αυτό το φαινόμενο φτάνει στο 31,6%.

«Αυτό το “αντί” κίνημα δεν αντιμετωπίζεται με τακτικές λύσεις και διαγραφές, αλλά με βαθιές τομές όπως η Παιδεία, που απαιτούν χρόνο. Επειδή, όμως, είμαστε βιαστικοί στην Ελλάδα, καταλήγουμε να έχουμε “μέτρα εγχείρησης” – σαν τα χθεσινά- και όχι πρόληψης».

Σύμφωνα με τον κ. Μαύρο, ο κ. Μπογδάνος ξεπέρασε αρκετές φορές τον τελευταίο καιρό τον πολιτικώς ορθό τρόπο έκφρασης, και από την πλευρά του ο Νίκος Δένδιας αγανάκτησε δικαίως και αντέδρασε σωστά χωρίς να αφήνει άλλα περιθώρια στον πρωθυπουργό. Πρόσθεσε, δε, ότι τέτοια φαινόμενα υπάρχουν και στον ΣΥΡΙΖΑ με απόψεις που ξεπερνούν κάποια όρια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter