Υπεγράφη το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για το Ελληνικό – Τι δήλωσε ο Τσίπρας

Υπεγράφη το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για το Ελληνικό – Τι δήλωσε ο Τσίπρας

«Σήμερα κερδίσαμε ένα πρώτο μεγάλο στοίχημα ταχύτητας και αποτελεσματικότητας», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος για το Ελληνικό, από τους αρμόδιους υπουργούς.

Το ΠΔ «οδηγείται στο ΣτΕ, εντός του 2017, όπως ακριβώς προέβλεπε το αρχικό μας πλάνο», επισημαίνει στην ίδια ανάρτηση ο κ. Τσίπρας.

Δηλώσεις Φλαμπουράρη

Ως το σημαντικότερο βήμα για την υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό, χαρακτηρίζει ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης την υπογραφή από τους αρμόδιους υπουργούς του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο εισηγήθηκε η γγ Δημόσιας Περιουσίας Πέτη Πέρκα, ως πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Διοίκησης για την Αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας.

Συγκεκριμένα σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του ίδιου του υπουργού Επικρατείας, υπογράφηκε το σχέδιο Π.Δ. από τους υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη και Πολιτισμού & Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου, τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο και την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση κ. Φλαμπουράρης, το προς έγκριση σχέδιο αποτυπώνεται η ολοκλήρωση μιας πολύμηνης προσπάθειας της κυβέρνησης για την υλοποίηση του έργου, όπως το αναδιαπραγματεύτηκε με τους επενδυτές και συνιστά απόδειξη της τήρησης των δεσμεύσεών της, αλλά και της εξακολουθητικής μάχης που δίνει καθημερινά με τις αγκυλώσεις, δημόσιες αλλά και ιδιωτικές.

«Ο λόγος είναι πλέον στο Συμβούλιο της Επικρατείας», τονίζει καταλήγοντας ο υπουργός Επικρατείας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter