Υπέρ δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit η «Σέρσεϊ Λάνιστερ»

Υπέρ δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit η «Σέρσεϊ Λάνιστερ»

Ενώ η βρετανική βουλή αναμένεται να αποφασίσει για μια ενδεχόμενη αλλαγή της ημερομηνίας Brexit, της 29ης Μαρτίου, η αντίστροφη μέτρηση για την 14η Απριλίου 2019 συνεχίζει χωρίς αλλαγές… Σε μια αδημονία για την πρεμιέρα της όγδοης και τελευταίας σεζόν του «Game of Thrones».

Ωστόσο, η Λίνα Χίντι η οποία υποδύεται την Σέρσεϊ Λάνιστερ στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά, ετοιμάζεται το Σάββατο να συμμετάσχει σε πορεία στο κεντρικό Λονδίνο, διαδηλώνοντας, μαζί με άλλες διασημότητες και βουλευτές από πολλά βρετανικά κόμματα υπέρ της διεξαγωγής ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit.

«Το διακύβευμα δεν θα μπορούσε να είναι υψηλότερο. Η στιγμή δεν θα μπορούσε να είναι πιο επείγουσα», είπε η 45χρονη Χίντι, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της σήμερα για την εκστρατεία «Λαϊκή Ψήφος» (People’s Vote).

«Κάντε τη φωνή σας να ακουστεί. Τώρα ή ποτέ», ήταν το κάλεσμά της.

Ο Τζέιμς ΜακΓκρόρι, επικεφαλής της εκστρατείας δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ότι πολλοί Βρετανοί πολίτες είναι «θυμωμένοι για την αποχώρηση από την ΕΕ, ιδιαίτερα οι νέοι». Η ελπίδα του για την πορεία του Σαββάτου είναι συμμετοχή περισσότερων από 700.000 διαδηλωτών».

«Η απαίτησή μας είναι μια απλά μία: κάθε συμφωνία Brexit να τεθεί στο λαό προς ψήφιση, ώστε να έχουμε τον τελικό λόγο», ανέφερε η εκστρατεία.

Ο εκπρόσωπος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών επί θεμάτων Brexit και Διεθνούς Ανάπτυξης, Τομ Μπρέικ κάλεσε τους νέους ψηφοφόρους να λάβουν μέρος στη διαδήλωση του Σαββάτου.

Η διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit απορρίφθηκε συντριπτικά την προηγούμενη εβδομάδα από το κοινοβούλιο. Δεν αποκλείεται να προταθεί και πάλι, ιδίως αν υπάρξει παρατεταμένο αδιέξοδο.

Ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν τάσσεται διστακτικά υπέρ νέου δημοψηφίσματος, κάτι που αρνείται όμως κατηγορηματικά η Τερέζα Μέι.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter