Υπέρ νέας παράτασης στο Brexit ψήφισαν οι Βρετανοί βουλευτές – Έξαλλος ο Τζόνσον

Υπέρ νέας παράτασης στο Brexit ψήφισαν οι Βρετανοί βουλευτές – Έξαλλος ο Τζόνσον

Με ψήφους 322 υπέρ και 306 κατά οι Βρετανοί βουλευτές ενέκριναν την αποκαλούμενη τροπολογία Λέτουιν, που κατέθεσαν ο Ολιβερ Λέτιν, ο Χίλαρι Μπεν και άλλοι βουλευτές, και η οποία προβλέπει ότι ακόμη και εάν το Κοινοβούλιο εγκρίνει τη νέα συμφωνία, ο πρωθυπουργός είναι αναγκασμένος να ζητήσει παράταση στο Brexit μέχρι να ολοκληρωθεί η νομοθεσία για την αποχώρηση και από τα δύο σώματα της Βουλής.

Έξω φρενών ο Μπόρις Τζόνσον είπε: “Δεν θα διαπραγματευθώ με την ΕΕ καθυστέρηση και ούτε ο νόμος με υποχρεώνει να το πράξω”.Κασι πρόσθεσε: Θα πω στην ΕΕ ότι «η περαιτέρω καθυστέρηση θα είναι κακή για τη χώρα αυτή», λέει, προσθέτοντας ότι την επόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση θα εισαγάγει την απαραίτητη νομοθεσία που απαιτείται για την Brexit στις 31 Οκτωβρίου με τη συμφωνία της.

Στη συνέχεια, βουλευτές που αντιμετωπίζουν με μια επιλογή της νέας συμφωνίας μας ελπίζει ότι θα ”αλλάξουν γνώμη” και να υποστηρίξει αυτή τη συμφωνία σε συντριπτικό αριθμό.

″Θα συνεχίσω να κάνω ό, τι μπορώ για να φτιάξω το Brexit στις 31 Οκτωβρίου”.

Ο Μπόρις Τζόνσον διαβεβαίωσε κατά την ομιλία του πως η συμφωνία για το Brexit την οποία εξασφάλισε από τις Βρυξέλλες αποτελεί έναν «νέο τρόπο να πάμε μπροστά» τόσο για τη Βρετανία όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Τζέρεμι Κόρμπιν, δήλωσε ότι το αποτέλεσμα δείχνει τη βούληση του σώματος και ότι ο πρωθυπουργός θα πρέπει τώρα να συμμορφωθεί με τον νόμο (που του υπαγορεύει να ζητήσει παράταση στο Brexit) και να σταματήσει να εκβιάζει τους βουλευτές με την απειλή μιας εξόδου χωρίς συμφωνία. Κάλεσε επίσης τον Μπόρις Τζόνσον να ξανασκεφτεί τη δήλωσή του ότι δεν πρόκειται να ζητήσει μία παράταση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter