Υπέρ της άρσης των περιορισμών όταν όλοι θα έχουν την ευκαιρία εμβολιασμού τάσσεται ο Γερμανός ΥΠΕΞ

Υπέρ της άρσης των περιορισμών όταν όλοι θα έχουν την ευκαιρία εμβολιασμού τάσσεται ο Γερμανός ΥΠΕΞ

Υπέρ της άρσης των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας τον Αύγουστο, όταν θα έχει δοθεί στο σύνολο του πληθυσμού η δυνατότητα εμβολιασμού, τάσσονται ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, αλλά και πολλοί ακόμη πολιτικοί και επιστήμονες. Την κατάργηση όλων των περιορισμών για τους εμβολιασμένους ζητά και η πλειοψηφία των Γερμανών, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

«Όταν όλοι οι άνθρωποι στη Γερμανία θα έχουν την ευκαιρία να εμβολιαστούν, δεν θα υπάρχει πλέον πολιτικά και νομικά καμία δικαιολογία για οποιοδήποτε περιορισμό», δήλωσε ο κ. Μάας σε συνέντευξή του στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) και στην Sueddeutsche Zeitung και εκτίμησε ότι αυτό θα έχει επιτευχθεί τον Αύγουστο.

Στο ίδιο πνεύμα τοποθετήθηκε και ο Πρόεδρος των Ιατρών Ασφαλιστικών Ταμείων Αντρέας Γκάσεν, ο οποίος επισήμανε, μιλώντας στη BILD, ότι το αργότερο έως τον Σεπτέμβριο θα έχει δοθεί σε όλους η ευκαιρία να εμβολιαστούν «και τότε θα πρέπει να καταργηθούν όλα τα μέτρα». «Ο καθένας θα μπορεί τότε να αποφασίσει για τον εαυτό του, εάν θέλει να συνεχίσει να φορά μάσκα – αλλά δεν θα πρέπει να υπάρχει πλέον η υποχρέωση», πρόσθεσε.

Αντίστοιχα, ο εκπρόσωπος για νομικά θέματα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) Μάρκο Λούκτσακ τόνισε σήμερα στην εφημερίδα «Die Welt» ότι «η άρση των προστατευτικών μέτρων είναι συνταγματικά υποχρεωτική, εφόσον η βλάβη για τον εαυτό μας και τους άλλους είναι πλέον επιστημονικά σχεδόν αδύνατη», και πρόσθεσε ότι οι παρεμβάσεις στα θεμελιώδη δικαιώματα απαιτούν νομιμοποίηση, η οποία θα εκλείψει, όταν δεν θα υπάρχει πλέον ο κίνδυνος μόλυνσης. Στην ίδια γραμμή εκφράστηκε και ο Αντιπρόεδρος του Κόμματος των Φιλελευθέρων (FDP) Βόλφγκανγκ Κουμπίκι, επισημαίνοντας ότι «οτιδήποτε διαφορετικό από την άρση των μέτρων για όσους έχουν εμβολιαστεί, θα σήμαινε την συνέχιση των περιορισμών των θεμελιωδών δικαιωμάτων επ’ αόριστον».

Η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ είχε πριν από το καλοκαίρι δεσμευτεί ότι έως τις 21 Σεπτεμβρίου όλοι όσοι το επιθυμούν θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν κατά της Covid-19, ενώ ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν προσδιόρισε το συγκεκριμένο ορόσημο ήδη για το τέλος Ιουλίου.

Υπέρ της άρσης όλων των μέτρων για τον κορονοϊό για τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα από τον Σεπτέμβριο τάσσεται και το 51% των Γερμανών, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου YouGov. Αντίθετη άποψη εκφράζει το 39%. Στην ηλικιακή ομάδα 18-33 ετών, υπέρ της άρσης των περιορισμών για τους εμβολιασμένους τάσσεται μόνο το 33% των ερωτηθέντων, αλλά σε όλες τις άλλες ηλικιακές κατηγορίες, το αντίστοιχο ποσοστό υπερβαίνει το 50%.

Σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό παιδιών και εφήβων από 12 ετών, ο Πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας Στέφαν Βάιλ (SPD) ζήτησε σήμερα από την διαρκή Επιτροπή Εμβολιασμών (Stiko) να αναθεωρήσει ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς τη σύστασή της ότι στις ηλικίες 12-17 ετών ο εμβολιασμός πρέπει να γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη γιατρού και μόνο σε περιπτώσεις σοβαρών υποκείμενων νοσημάτων και να συστήσει γενικά τον εμβολιασμό. «Δεν μπορώ να καταλάβω αυτή τη σύσταση», δήλωσε ο κ. Βάιλ στην Neue Osnabruecker Zeitung και τόνισε ότι «ο αντίπαλος αυτή τη στιγμή ονομάζεται παραλλαγή Δέλτα και αφορά κυρίως όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, δηλαδή τους νέους και τα παιδιά».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter