Υπέρ της διζωνικής, δικοινοτικής λύσης για το Κυπριακό ο Σολτς

Υπέρ της διζωνικής, δικοινοτικής λύσης για το Κυπριακό ο Σολτς

Υπέρ της διζωνικής, δικοινοτικής λύσης στο Κυπριακό, τάχθηκε ο γερμανός Καγκελάριος Ολαφ Σολτς, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, που είχε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, στη γερμανική πρωτεύουσα, σημειώνοντας πως το Βερολίνο θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να υπάρξει επανέναρξη του διαλόγου στη βάση του διεθνούς δικαίου. Παράλληλα, Σολτς και Αναστασιάδης συμφώνησαν σε στενότερη συνεργασία στον ενεργειακό τομέα, καθώς και στο μεταναστευτικό.

Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου, ο κ. Σολτς αναφέρθηκε ακόμη στη σημασία των σχέσεων καλής γειτονίας στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου, όπως σημείωσε, υπάρχουν καλές ευκαιρίες περιφερειακής συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας. «Η εντύπωσή μου είναι ότι η Κύπρος είναι πρόθυμη να συμβάλει σε αυτήν την κατεύθυνση και ελπίζουμε το ίδιο να κάνουν και οι άλλες χώρες». ανέφερε ο καγκελάριος, τονίζοντας ότι η σχέση της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Τουρκία είναι σημαντική, ενώ τα προβλήματα πρέπει να επιλύονται με διάλογο, στη βάση του διεθνούς δικαίου.

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει πιθανότητα λύσης στη βάση όσων αδικαιολόγητα και ενάντια στο διεθνές δίκαιο αξιώνει η Τουρκία» για λύση δύο κρατών και κάλεσε την Άγκυρα να αλλάξει στάση, καθώς η παρατεταμένη ένταση θα οξύνει και τις σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ. «Με την εμμονή σε λύση που δεν εδράζεται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ, το μόνο που θα πετύχει η Τουρκία είναι ο αυτοαποκλεισμός της», πρόσθεσε ο ίδιος.

Πηγή: Πολίτης

Διαβάστε επίσης:

Αναστασιάδης: ΟΗΕ και ΕΕ φέρουν ευθύνη για Κυπριακό και Τουρκία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter