Υπερκέρδη δεκαετίας για το 2021 ανακοίνωσε η Deutsche Bank

Υπερκέρδη δεκαετίας για το 2021 ανακοίνωσε η Deutsche Bank

Το 2021 ήταν η πιο κερδοφόρα χρονιά εδώ και μία δεκαετία για τη Deutsche Bank, ενισχύοντας τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της, Κρίστιαν Ζέβινγκ.

Αναλυτές προέβλεπαν ζημιές για το τέταρτο τρίμηνο και η μετοχή της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας αυξήθηκε σχεδόν 5% μετά το μη αναμενόμενο κλείσιμο του 2021 καθώς πέτυχε κέρδη για δεύτερο συνεχόμενο έτος μετά από πολλές χρονιές με ζημιές.

Η τράπεζα, ωστόσο, κατέβαλε μεγάλα ποσά στους χρηματιστές και στα στελέχη της που κλείνουν επιχειρηματικές συμφωνίες, με τις αποδοχές τους να εκτινάσσονται 30% στο τελευταίο τρίμηνο.

Τα αποτελέσματα αυτά αποτελούν ορόσημο για τον Ζέβινγκ, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της Deutsche το 2018 για να την οδηγήσει στην ανάκαμψη μετά από μία σειρά απρόσμενων και δαπανηρών ρυθμιστικών αποτυχιών.

«Όλοι γνωρίζετε πόσο ταραγμένα ήταν τα χρόνια από το 2016 έως το 2018 για την τράπεζά μας. Τότε φαινόταν να έχουμε εισέλθει σε ένα καθοδικό σπιράλ. Το καθοδικό σπιράλ έχει μετατραπεί τώρα σε ανοδικό», δήλωσε ο Ζέβινγκ στους δημοσιογράφους.

Η μετοχή της τράπεζας, η τιμή της οποίας αυξήθηκε πάνω από 30% το περασμένο έτος, σημείωνε άνοδο 4,7% στις 11.00 (ώρα Ελλάδας) μετά την ανακοίνωση από την τράπεζα ότι τα καθαρά κέρδη για τους μετόχους της ανήλθαν σε 145 εκατ. ευρώ στο τελευταίο τρίμηνο του 2021 έναντι κερδών 51 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο και ζημιών 130 εκατ. ευρώ που ανέμεναν οι αναλυτές.

Το τέταρτο τρίμηνο του 2021 ήταν το έκτο συνεχόμενο με κέρδη – το μεγαλύτερο τέτοιο σερί από το 2012.

Η Deutsche είχε κέρδη 1,94 δισ. ευρώ για το σύνολο του περασμένου έτους έναντι 113 εκατ. ευρώ το 2020, αν και συνολικά την τελευταία 10ετία έχει χάσει πάνω από 10 δισ. ευρώ.

Οι εποπτικές Αρχές συνεχίζουν να παρακολουθούν την τράπεζα που είναι από τις σημαντικότερες για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Ο Ζέβινγκ επιβεβαίωσε ότι η Deutsche είναι σε τροχιά για να επιτύχει μία απόδοση ιδίων κεφαλαίων 8% που πολλοί αναλυτές προέβλεπαν ότι δεν θα τον πιάσει.

Η επενδυτική τράπεζα της Deutsche έγινε σημαντική πηγή εσόδων, επωφελούμενη από την έκρηξη των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών λόγω της πανδημίας και το κύμα επιχειρηματικών συμφωνιών που έδωσε ώθηση στις τράπεζες στην Wall Street.

Tα έσοδα αυξήθηκαν 1% στα 1,913 δισ. ευρώ στο τέταρτο τρίμηνο σε σχέση με ένα χρόνο πριν, με τα έσοδα από τη συμβουλευτική δραστηριότητα της επενδυτικής τράπεζας να αυξάνονται 156%.

Διαβάστε επίσης:

Τα πήλινα πόδια της Deutsche Bank

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter