Υπέρμετρη βία και απειλές κατά τη σύλληψή του καταγγέλλει ο Β. Δημάκης

Υπέρμετρη βία και απειλές κατά τη σύλληψή του καταγγέλλει ο Β. Δημάκης

«Ο Βασίλης Δημάκης ερρίφθη καταγής από ομάδα αστυνομικών, πιέστηκε από μπότες 2 αστυνομικών στο στέρνο με τρόπο που δεν μπορούσε να αναπνεύσει και νόμιζε πως πεθαίνει, ενώ κλωτσήθηκε στα πλευρά από μέλη της ομάδας, με ιαχές ενάντια στις δηλώσεις του για τον τ. αντιπρόεδρο του ΣτΕ κλπ. (“ήθελες και να καταγγείλεις, ε;) ενώπιον των υπολοίπων που επικρατούσαν την παρ’ ολίγον θανάσιμη βία», έγραψε σε ανάρτησή της στο Facebook η δικηγόρος του κρατούμενου, Ηλέκτρα Λήδα Κούτρα.

Η ίδια γνωστοποίησε πως ο Β. Δημάκης επικοινώνησε μαζί της από την Ασφάλεια Πειραιά όπου και κρατείται και της κατήγγειλε τη βίαιη σύλληψή του.

Όπως της είπε, συνελήφθη μετά από έφοδο 20 ανδρών των ΕΚΑΜ στο σπίτι που βρισκόταν «χωρίς επίδειξη εντάλματος και χωρίς εμφανή παρουσία δικαστικού λειτουργού, παρουσία γυναικών και ενός μωρού που τρομοκρατήθηκαν».

Ολόκληρη η ανάρτηση της δικηγόρου:

«Ο Βασίλης Δημάκης μου μίλησε από το χώρο κράτησής του και μου μετέφερε τα εξής:
Συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι. Έγινε έφοδος σε σπίτι, χωρίς επίδειξη εντάλματος και χωρίς εμφανή παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου μπούκαραν περί τα 20 ΕΚΑΜ, παρουσία γυναικών και ενός μωρού που τρομοκρατήθηκαν.

Ο Βασίλης Δημάκης ερρίφθη καταγής από ομάδα αστυνομικών, πιέστηκε από μπότες 2 αστυνομικών στο στέρνο με τρόπο που δεν μπορούσε να αναπνεύσει και νόμιζε πως πεθαίνει, ενώ κλωτσήθηκε στα πλευρά από μέλη της ομάδας, με ιαχές ενάντια στις δηλώσεις του για τον τ. αντιπρόεδρο του ΣτΕ κλπ. (“ήθελες και να καταγγείλεις, ε;) ενώπιον των υπολοίπων που επικρατούσαν την παρ’ ολίγον θανάσιμη βία.

Ζητά έκτοτε να καταγγείλει την μεταχείρισή του και την μεταφορά του σε νοσοκομείο, προς τεκμηρίωση των βλαβών, και δεν τα έχει καταφέρει.

Βρίσκεται στην Ασφάλεια Πειραιά».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter