Υπέροχη γιορτή χαράς της Γέφυρας Ζωής στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικό Μολύβι»

Μια ξεχωριστή γιορτή πραγματοποίησε το απόγευμα της Κυριακής στης 3 Δεκεμβρίου 2017, η ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ σ’ ένα ιδιαιτέρως ζεστό χώρο στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αιγάλεω «Ελληνικό Μολύβι», για να γιορτάσουμε όλοι μαζί την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, καθήλωσαν τους 450 και πλέον παρεβρισκομένους παρουσιάζοντας μονάχα ένα δείγμα των δυνατοτήτων τους σε μια ποικιλία δραστηριοτήτων, διατηρώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου προσέφεραν λίγη απ’ τη μαγεία της μοναδικότητας τους.

Ήταν η γιορτή των «παιδιών με αναπηρία » της Γέφυρας Ζωής που έδειξαν για ακόμη μία φορά ότι μπορούν να δώσουν σε όλους εμάς χαρά και συγκίνηση για τα όσα μπορούν να προσφέρουν, έχοντας το σπάνιο χάρισμα της αθωότητας.

Ο Σύλλογος Γέφυρα Ζωής δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2012 όταν γονείς Παιδιών με Αναπηρία αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν με σκοπό την κοινωνικοποίηση των παιδιών τους.

Είναι ένας απογευματινός εθελοντικός πολυχώρος δημιουργίας και έκφρασης παιδιών και νέων με αναπηρία, που βρίσκεται στο Χαϊδάρι και καλύπτει όλο τον νομό Αττικής, αφού αποτελεί το μοναδικό απογευματινό Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών για νέους με νοητική υστέρηση και φάσμα αυτισμού.

Την παρουσίαση έκανε ο Δημοσιογράφος κ. Κώστας Αρβανίτης, Διευθυντής Radio Business Unit της 24 MEDIA,ενώ στη γιορτή συμμετείχαν ακόμα οι Δημοσιογράφοι Βούλα Κεχαγιά και Παύλος Μεθενίτης, από το Ραδιόφωνο 24/7 που εκπέμπει στους 88.6, και οι οποίοι βραβεύτηκαν για τη βοήθειά τους στον σκοπό της οργάνωσης.

«Ο εθελοντισμός δεν είναι απλά ένας όρος. Αυτό που εισπράττουμε εμείς είναι πολύ σημαντικό. Κάθε απόγευμα τα παιδιά μας μαθαίνουν κάτι» είπε η Παναγιώτα Μαντζαβίνου Γραμματέας του Δ.Σ. και Υπεύθυνη Γενικού Συντονισμού της Γέφυρας Ζωής.

Για την σημαντικότητα των δωρεών και χορηγιών από τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς, και πόσο συμβάλλει σημαντικά στην λειτουργιά της Γέφυρα ζωής, μίλησε η επιστημονική σύμβουλος Νάνσυ Μαρίνη

Στη μεγάλη οθόνη της αίθουσας βίντεο παρουσίασαν τις δραστηριότητες των παιδιών στον νέο πολυχώρο μας, που στεγάσει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες μας, πολύ κέφι και χαρά από όλα τα παιδιά.

Ακολουθήσαν βραβεύσεις Προσώπων, Εταιριών & φορέων που στάθηκαν δίπλα μας σε αυτή την προσπάθεια να κάνουμε λίγο καλύτερη τη ζωή αυτών των παιδιών με αναπηρία.

Η Κυριακή Κυργιέτσου, μητέρα παιδιού με Αναπηρία της Γέφυρας Ζωής, μίλησε για την δική της εμπειρία

Μεταξύ άλλων, το παρών στην εκδήλωση έδωσαν οι:

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης

Ο Υπουργός ναυτιλίας & Νησιωτικής πολιτικής κ Παναγιώτης Κουρουπλής

Η Καφαντάρη Χαρούλα βουλευτής Β’ Αθηνών, ΣΥΡΙΖΑ

Η Ανεξάρτητη βουλευτής κ. Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου.

Την Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρένα Δούρου την οποία εκπροσώπησε η κ. Κατερίνα Παλιού, Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Διεθνών Σχέσεων

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού τομέα κ. Σπύρος Τσόκας

Ο Αντιδήμαρχος Αιγάλεω κοινωνικής πολιτικής Στέλιος Βασιλειάδη

O Γενικός Διευθυντής της Visa Europe, για Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία, κ.Νίκος Καμπανόπουλος

Η Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας κ. Νέλλη Τζάκου-Λαμπροπούλου.

Ο Πρόεδρος του ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων κ. Ιωάννης Μαρωνίτης.

Ο Marketing Manager της Ideal Standard Ελλάδας και Μεσογείου κ. Κιτρομιλίδης Αλέξης

Ο Γενικός Διευθυντή του συστήματος Koei-Kan Karate-Do σε Ελλάδα και Ευρώπη κ. Θεόδωρος Απατζης κάτοχος μαύρης ζώνης 6ο dan ,

Ο Διευθυντής της olympia-electronics στην Αθήνα, κ. Βασίλης Παπαγεωργίου.

Η Marketing Manager της Wilo Hellas S.A. κ. Mάγδα Λουίζου

Κατά τη διάρκεια της γιορτής, τα παιδιά και οι εθελοντές του Συλλόγου παρουσίασαν μια σειρά από δρώμενα. Αρχικά μαζί με τους προπονητές της Ακαδημίας Πολεμικών Τεχνών Αυτοάμυνας Αυτοπροστασίας Περιστερίου «KOEI-KAN» τα παιδιά του συλλόγου Γέφυρα Ζωής παρουσίασαν μερικές από τις ασκήσεις που έχουν μάθει.

Ενώ η ομάδα Zumba Gold της Γέφυρας Ζωής, η μοναδική ομάδα Zumba Gold με άτομα με Αναπηρία στην Ελλάδα, χόρεψε μπροστά στους καλεσμένους της γιορτής:

«Ο αγώνας ανθρώπων που καθημερινά προσπαθούν να ανέβουν σκαλιά ή να κατανοήσουν τι συμβαίνει γύρω τους, είναι ένας μαραθώνιος. Ο αθλητισμός βοηθάει τα άτομα με αναπηρία να ξεπερνούν τα όριά τους» είπε ο δημοσιογράφος του Sport24 Radio 103.3, Αντρέα Παλομπαρίνι.

«Είναι τιμή για εμάς το ότι υπάρχετε. Κάνετε ένα δύσκολο έργο και εφαρμόζετε στην πράξη και σε δύσκολους καιρούς την κοινωνική αλληλεγγύη» είπε στον Πρόεδρο της Γέφυρας Ζωής κ. Διονύση Γουράνιο, ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης προσερχόμενος στην γιορτή του Συλλόγου.

«Αυτές οι δημιουργικές εστίες που έμειναν ζωντανές και βλάστησαν κόντρα στην κρίση μπορούν να είναι μέρος της προσπάθειας για να βγούμε από την κρίση με την κοινωνία όρθια. Με τιμάτε με την παρουσία εδώ και γι’ αυτό η Βουλή θα είναι μέρος μιας χορηγικής προσπάθειας στήριξης τέτοιων συλλόγων» είπε ο κ. Βούτσης στον χαιρετισμό του, ενώ στη συνέχεια βραβεύτηκε από τον πρόεδρο του Συλλόγου καθώς με την χορηγία της Βουλής έμεινε ζωντανό το Τμήμα αυτόνομης διαβίωσης» του Συλλόγου.

Για την στηριξή της Περιφέρειας Αττικής βραβεύτηκε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, το βραβείο παρέλαβε η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Διεθνών Θεμάτων, Κατερίνα Παλιού, καθώς επίσης και η ανεξάρτητη Βουλευτής Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου για την στήριξή της προς τον σύλλογο.

«Μια δημοκρατία οφείλει να εξασφαλίζει σε κάθε πολίτη τον σεβασμό στη διαφορετικότητά του αλλά και τα ίσα δικαιώματα. Πολλές φορές οι ίσες ευκαιρίες μπορεί να δημιουργήσουν τις μεγαλύτερες ανισότητες. Αν όλοι πάρουμε ένα βιβλίο, εμένα μου είναι άχρηστο. Άρα το σημαντικό είναι οι ίσες δυνατότητες. Συνεχίστε το έργο σας γιατί δεν προσφέρετε μόνο στα παιδιά, αλλά ομορφαίνετε την ίδια τη ζωή» είπε στον δικό του χαιρετισμό ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλής.

Στο τέλος της γιορτής, τα παιδιά παρουσίασαν ένα βίντεο-έκπληξη που είχαν ετοιμάσει για να ευχαριστήσουν τον Πρόεδρο του Συλλόγου, κ Διονύση Γουράνιο, ενώ ακολούθησε χριστουγεννιάτικο bazzar για τη στήριξη της Γέφυρας Ζωής.

Ευχαριστούμε τον Δήμο Αιγάλεω για την παραχώρηση του χώρου & επίσης για την σημαντική βοήθεια παρουσίας σας δύναμης από το Τμήμα Ασφάλειας & το Αστυνομικό Τμήμα Αιγάλεω.

Ευχαριστούμε για την βοήθεια τους στην υλοποίηση της γιορτής τις εταιρείες & τα καταστήματα:

Top sound ηχητική κάλυψη, Τον Δημήτρη Καφετζή Επαγγελματικές Φωτογραφίσεις, Τον Σωτήρη Αναστασόπουλο κάμεραμαν, Supermarket ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, Ζαχαροπλαστείο Αθηνά, Tην Βίκος Φυσικό Μεταλλικό νερό & Τους σπουδαστές Ι.Ε.Κ Αιγάλεω, Μέσα από την καρδιά μας ένα μεγάλο ευχαριστώ στον δημοσιογράφο κ. Κώστα Αρβανίτη,& την εθελόντρια μας Εβίτα Παπαδόπουλου και την για την πολύ όμορφη παρουσίαση της γιορτής μας & τον χορηγό επικοινωνίας μας 24/7 88.6

Τέλος ειδική αναφορά και ευχαριστίες στον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. Δημήτρη Μελιδωνιάτη, την Γραμματέα Γιώτα Μαντζαβίνου, & τους εθελοντές που μας βοήθησαν με όλες τις δυνάμεις τους στην οργάνωση και επιτυχή ολοκλήρωση της εκδήλωσης.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.