Υπερπρονόμια για την εταιρεία που θα υλοποιήσει δράσεις αποκατάστασης στο πυρόπληκτο Μάτι

Υπερπρονόμια για την εταιρεία που θα υλοποιήσει δράσεις αποκατάστασης στο πυρόπληκτο Μάτι

Φαστ τρακ διαδικασίες και προνόμια στην εταιρεία που θα «τρέξει» την υλοποίηση των δράσεων για την αποκατάσταση των πληγεισών από την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018 περιοχών και για την κάλυψη αναγκών των κατοίκων στην Ανατολική Αττική, επιλέγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Προβάλλοντας το τρίπτυχο “ταχύτητα, αποτελεσματικότητα, ευελιξία” λύνει τα χέρια στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΜάτιΞανά» ώστε αυτή να κινείται με τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας και κάτι παραπάνω. Με στόχο να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις από την καταστροφική πυρκαγιά στη Ραφήνα και στον Μαραθώνα, η εταιρεία θα εξαιρείται ακόμα και από τις διατάξεις για τον προληπτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και όχι μόνο. Θα απαλλάσσεται επίσης από κάθε δημόσιο, κοινοτικό, δημοτικό ή υπέρ τρίτου άμεσο ή έμμεσο φόρο, με εξαίρεση το φόρο προστιθέμενης αξίας και θα έχει όλα τα δικονομικά και άλλα προνόμια καθώς και ατέλειες του Δημοσίου.

Η εταιρεία «ΜάτιΞΑνά» θα αναθέτει τις μελέτες και τα έργα που χρειάζονται για λογαριασμό του δημοσίου, της Περιφέρειας Αττικής, των δήμων Ραφήνας-Πικερμίου και Μαραθώνα, μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020. Πάντως, προβλέπεται ρητά ότι απαγορεύεται η πρόσληψη προσωπικού από αυτή ενώ θα παρέχεται τεχνική και διοικητική υποστήριξη για τη λειτουργία της από υπηρεσιακές μονάδες του υπουργείου Εσωτερικών ή της Περιφέρειας Αττικής ή των δυο δήμων, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών.

Αυτά, μεταξύ άλλων, προωθούνται για ψήφιση στη Βουλή, με νέα νομοθετική ρύθμιση που φέρει την υπογραφή των συναρμόδιων υπουργείων Οικονομικών, Μεταφορών και Υποδομών, Υγείας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών και Δικαιοσύνης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter