Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τον ΕΔΟΕΑΠ – Παππάς: Θα στηριχθεί ο κλάδος του Τύπου

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τον ΕΔΟΕΑΠ – Παππάς: Θα στηριχθεί ο κλάδος του Τύπου

Υπερψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΔΗΣΥ, Ένωση Κεντρώων, ΑΝΕΛ και Ποτάμι η τροπολογία για τον ΕΔΟΕΑΠ. Η Χρυσή Αυγή ήταν το μόνο κόμμα που ψήφισε «κατά» ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών».

Η τροπολογία είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την κοινοτική οδηγία για την οργάνωση του χρόνου εργασίας των γιατρών του ΕΣΥ.

Νίκος Παππάς: Θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για να στηριχθεί ο κλάδος του Τύπου

«Η Πολιτεία θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να στηριχθεί ο κλάδος του Τύπου» διαβεβαίωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μετά τη σημερινή του συνάντηση με την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδος Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ), στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Παππάς χαρακτήρισε «πολύ παραγωγική τη συνάντηση» και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για τον ΕΔΟΕΑΠ. «Αναπτύξαμε με εμβρίθεια μια σειρά από ζητήματα. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που ακούσαμε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας των δημοσιογράφων για το θέμα του ΕΔΟΕΑΠ. Είναι μία μάχη η οποία κερδήθηκε, μία μάχη, η οποία -εκτός των άλλων- βγάζει από την γκρίζα ζώνη της απασχόλησης τους ανθρώπους που δουλεύουν στα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης. Είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι με βάση το μητρώο των διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης θα εγγράφονται πλέον και στον ασφαλιστικό φορέα και οι άνθρωποι που εργάζονται σ’ αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς.

«Η Πολιτεία», τόνισε ο κ. Παππάς, «θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να στηριχθεί ο κλάδος του Τύπου, είτε μιλάμε για τους τηλεοπτικούς σταθμούς, είτε μιλάμε για το διαδίκτυο, το ραδιόφωνο και τις εφημερίδες. Θα προκύψουν, προφανώς, πρόσθετα βάρη από την υποχρέωση στήριξης του ασφαλιστικού ταμείου και εδώ είμαστε να συζητήσουμε, όπως και σε άλλες χώρες της Ευρώπης έχει υπάρξει αντίστοιχη πολιτική πρωτοβουλία, το πώς ο Τύπος θα στηριχθεί, θα αναπτυχθεί και θα ανακτήσει κι αυτός τον ρόλο του καθώς η χώρα μας βγαίνει από την κρίση».

Μετά το πέρας των συναντήσεων που είχε στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, ο υπουργός, συνοδευόμενος από τους Γενικούς Γραμματείς Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσο και Ψηφιακής Πολιτικής Στέλιο Ράλλη, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του 58ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όπου τον υποδέχθηκαν και τον ξενάγησαν ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ορέστης Ανδρεαδάκης, η γενική διευθύντρια Ελίζ Ζαλαντό και το μέλος της διοίκησης Κυριακή Μάλαμα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter