Υπερψηφίστηκε στη Βουλή η προμήθεια των Rafale

Υπερψηφίστηκε στη Βουλή η προμήθεια των Rafale

«Πέρασε» με ευρεία πλειοψηφία από τη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Άμυνας για την προμήθεια 18 μαχητικών αεροσκαφών «Rafale» από τη Γαλλία.

Υπέρ της συμφωνίας για την προμήθεια των 18 Rafale (η οποία περιλαμβάνει τρία σχέδια συμβάσεων για την απόκτηση δώδεκα μεταχειρισμένων και έξι καινούριων μαχητικών αεροσκαφών, όπως και την υποστήριξή τους), ψήφισε η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και η Ελληνική Λύση. Αντίθετα, καταψήφισε το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ 25.

Κατρούγκαλος: «Μην εκλάβετε την υπεύθυνη στάση μας ως λευκή επιταγή»

Στην τοποθέτησή του από το βήμα της Βουλής, ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος σημείωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο συνεκτιμώντας όλες τις παραμέτρους «παρά τα κενά και τις αντιφάσεις, παρά τα μεγάλα προβλήματα της σύμβασης που ανέδειξε ο εισηγητής μας και τις αποκλίσεις από την πάγια νομοθεσία την οποία καλύπτετε», απευθυνόμενος προς τη ΝΔ.

«Μην εκλάβετε την υπεύθυνη στάση μας ως λευκή επιταγή. Θα συνεχίσουμε να καταγγέλλουμε τις ευθύνες σας για το διπλό κενό στρατηγικής στην άμυνα και στην εξωτερική πολιτική. Και θα συνεχίσουμε να σας καλούμε να καλύψετε το κενό αυτό και να διαμορφώσετε, επιτέλους, εθνική στρατηγική και εθνικό μέτωπο, ξεκινώντας από την σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών», υπογράμμισε στην τοποθέτησή του.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter