Υπέρτατο ιδεώδες η ατομική ευθύνη

Υπέρτατο ιδεώδες η ατομική ευθύνη

Όλοι όσοι εμπλέκονται στη διακυβέρνηση της χώρας επί Νέας Δημοκρατίας και Κυριάκου Μητσοτάκη επαναλαμβάνουν συνεχώς δύο λέξεις: ατομική ευθύνη.

Είναι το ισχυρό για αυτούς άλλοθι για τη τεράστια αποτυχία της πολιτικής τους σε όλους τους τομείς. Στην οικονομία, στην υγεία, στην εξωτερική πολιτική, στις επενδύσεις, παντού.

Τα έριξαν αρχικά στους νέους και τους κατηγόρησαν ότι δεν έχουν καμία συναίσθηση συνωστιζόμενοι στις πλατείες για την αύξηση των κρουσμάτων που προκαλούν. Τους κυνήγησαν με ΜΑΤ και δακρυγόνα αλλά τα κρούσματα δεν περιορίστηκαν.

Στη συνέχεια κατηγόρησαν αυτούς που δεν φορούν μάσκες και επέβαλαν βαρειά πρόστιμα. Οι πολίτες συνετίστηκαν αλλά και πάλι ο αριθμός των κρουσμάτων δεν μειώθηκε.

Μέσα στην απελπισία τους κατηγόρησαν τους συγκεντρωμένους την ημέρα της ανακοίνωσης της απόφασης για τη Χρυσή Αυγή ότι διασπείρουν τον κορονοϊό και τους διέλυσαν με αύρες και χημικά. Το ίδιο και στις επετείους της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Οσες όμως απαγορεύσεις και αν σκαρφίστηκαν κρούσματα, διασωληνωμένοι και θάνατοι συνέχισαν να αυξάνουν.

Πριν το δεύτερο lockdown αλλά και κατά τη διάρκειά του Μητσοτάκης, Κικίλιας και Χρυσοχοΐδης άρχισαν τα παρακάλια, τα κλαψουρίσματα και τις απειλές προς τους πολίτες στην προσπάθειά τους να πείσουν ότι αυτοί φταίνε για την εξάπλωση του κορονοϊού και για όλα τα δεινά που τραβάει η χώρα μας.

Ποτέ δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι για όλα φταίει η πολιτική τους. Στην οικονομία που την έριξαν στην ύφεση πριν το τέλος του 2019, στην υγεία που δεν έκαναν καμία πρόσληψη και δαπάνησαν τα λιγότερα κονδύλια από όλες τις χώρες της Ευρώπης ρίχνοντας τη χώρα μας στην τελευταία θέση ως προς την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Και δεν θα κάνουμε λόγο για την εξωτερική πολιτική που όπως δήλωσε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύουμε η διπλωματική ήττα να μετατραπεί το 2021 και σε εθνική ήττα.

Αλλά κανένας δεν μπορεί να κοροϊδεύει τόσο αναίσχυντα και απροκάλυπτα τον λαό. Και ο Μητσοτάκης και η παρέα του έχουν περάσει κατά πολύ τα όρια. Οι πολίτες θα αναλάβουν πλέον τις ευθύνες τους για να αποδώσουν στη χειρότερη και καταστροφικότερη μεταπολιτευτικά κυβέρνηση αυτό που της αξίζει. 

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter