ΥΠΕΞ: «Απαράδεκτες» οι δηλώσεις της Ζαχάροβα

ΥΠΕΞ: «Απαράδεκτες» οι δηλώσεις της Ζαχάροβα

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Παπαϊωάννου απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, ανέφερε:

«Η Ελληνική Εξωτερική πολιτική είναι πολιτική αρχών και βασίζεται διαχρονικά στον πλήρη σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου. Η Ελλάδα συναποφασίζει και δεσμεύεται από τις αποφάσεις που λαμβάνονται στους Διεθνείς Οργανισμούς στους οποίους μετέχει, όπως, μεταξύ άλλων, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

Βασικό μέλημα της χώρας μας είναι η προβολή της αλήθειας, στη βάση επιβεβαιωμένων και αδιάψευστων στοιχείων. Είναι καταδικαστέα κάθε προσπάθεια, από όπου και εάν προέρχεται, προβολής ψευδών ειδήσεων και παραπληροφόρησης, η οποία αποσκοπεί στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.

Οι πρόσφατες δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και οι αναρτήσεις της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα είναι δυστυχώς απαράδεκτες. Δεν συνάδουν με την διπλωματική πρακτική, καθώς και με τους ιστορικούς δεσμούς που ενώνουν τους λαούς της Ελλάδας και της Ρωσίας. Η Ελλάδα θα ευχόταν να διατηρηθούν οι ιστορικές σχέσεις και η συμπεριφορά της Ρωσίας να κινήτο προς αυτή την κατεύθυνση».

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Απορώ με την επιμονή του ρωσικού ΥΠΕΞ να διαψεύδει την πραγματικότητα

«Αυτή τη στιγμή, παράλληλα με την εισβολή στην Ουκρανία, διεξάγεται ένας πόλεμος πληροφόρησης και η χώρα μας αποτελεί στόχο» σημείωσε απόψε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σχολιάζοντας την ανάρτηση της εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρίας Ζαχάροβα.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης μιλώντας στο OPEN χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις δηλώσεις της κας Ζαχάροβα λέγοντας ότι «οι ιστορικές σχέσεις Ελλάδας Ρωσίας δεν βασίζονται πάνω στην επιθετικότητα και την παράνομη εισβολή. Μας συνδέουν πανανθρώπινες αξίες ιστορικοί και θρησκευτικοί δεσμοί και ο αγώνας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο αλλά δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να ταυτιστούμε τώρα με μια χώρα που προκαλεί τόσο μεγάλο πόνο».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter