ΥΠΕΞ για ρωσική πρεσβεία: Απαράδεκτες οι αναρτήσεις – «Δεν δόθηκαν εξηγήσεις» (Video)

ΥΠΕΞ για ρωσική πρεσβεία: Απαράδεκτες οι αναρτήσεις – «Δεν δόθηκαν εξηγήσεις» (Video)

«Παντελώς απαράδεκτο» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών τον λεκτικό τρόπο με τον οποίο απευθύνεται στη χώρα μας η ρωσική πρεσβεία από τον επίσημο ιστότοπό της.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Αλέξανδρος Παπαϊωάννου τόνισε πως: «Επαναλάβαμε στη ρωσική πλευρά ότι έχουν την υποχρέωση να σέβονται το διεθνές δίκαιο. Είναι αδιαπράγματευτος ο σεβασμός στην κυριαρχία και την εδαφική ανεξαρτησία της Ουκρανίας, όπως για κάθε άλλη χώρα κι αυτό αποτελεί το Ευαγγέλιο της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, σύμφωνα με τον Νίκο Δένδια».

«Προέχει η ασφάλεια των ομογενών»

Ακόμα, σημείωσε πως ο στρατιωτικός νόμος απαγορεύει τον απόπλου από όλα τα λιμάνια της Ουκρανίας ωστόσο δύο ελληνικών συμφερόντων πλοία παραμένουν σε οδική απόσταση 45 λεπτών από την Οδησσό και ο πρόξενος είναι σε συνεχή επαφή με τα υπουργεία Εξωτερικών και ναυτιλίας.

Ακόμα, αναφέρθηκε προηγουμένως στην εκκένωση της πόλης Σαρτανά που βρίσκεται 10 χιλιόμετρα από την Μαριούπολη και εξέφρασε τη θλίψη του για τον θάνατο συνολικά 10 ομογενών.

Μεγάλο μέρος των Ελλήνων δεν θέλει να μετακινηθεί και σε κάθε μας ενέργεια προέχει η ασφάλεια τους, τόνισε ο κ. Παπαϊωάννου.

Εν αναμονή λεωφορείου με Ουκρανούς και ομογενείς που φθάνει στην Αθήνα, ο κ. Παπαϊωάννου μίλησε για περίπλοκη κατάσταση και τόνισε ότι τα προξενεία μας τόσο στην Μαριούπολη όσο και την Οδησσό βρίσκονται σε επαφή με Έλληνες πολίτες και για όσους το επιθυμούν θα καταβληθούν προσπάθειες να απομακρυνθούν «όταν αυτό θα είναι δυνατό».

Ο αριθμός των Ελλήνων στο Κίεβο είναι κάτω από 30 άτομα, είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Πηγή: ΕΡΤ
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter