ΥΠΕΞ: Γιατί ενοχλήθηκε η Ντόρα με τα 2,5 εκατομμύρια που γυρίσαμε πίσω;

ΥΠΕΞ: Γιατί ενοχλήθηκε η Ντόρα με τα 2,5 εκατομμύρια που γυρίσαμε πίσω;

Κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών θέτουν μάλιστα επτά ερωτήματα προς την πρώην υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και τον πρώην γγ ΔΟΣ και ΑΣ, Θεόδωρο Σκυλακάκη. 

«Καταλάβαμε καλά; Γιατί πράγμα ενοχλούνται κάποιοι; Επειδή φέραμε πίσω λεφτά του Δημοσίου που λίμναζαν σε εξωτικά μέρη; Ενοχλήθηκαν που φέραμε πίσω και τους τόκους;» τονίζουν κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών με αφορμή την χθεσινοβραδινή ανακοίνωση της πρώην υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη και του πρώην γγ ΔΟΣ και ΑΣ, Θεόδωρου Σκυλακάκη, σε απάντηση της ανακοίνωσης του ΥΠΕΞ για μία υπόθεση κονδυλίων της ΥΔΑΣ ύψους 2,5 εκατ. δολαρίων που εντοπίστηκαν στην Καραϊβική, διεκδικήθηκαν και ανακτήθηκαν.

Και προσθέτουν: «Ενοχλήθηκαν άραγε ότι διαπιστώσαμε και ανακαλύψαμε ότι δεν υπήρχαν οι απαιτούμενες προϋποθέσεις και δεσμεύσεις στο μνημόνιο που έκαναν με τις οποίες θα διασφαλιζόταν ένας αξιόπιστος μηχανισμός ελέγχου της υλοποίησης του προγράμματος και επιστροφής χρημάτων αν δεν γινόταν το έργο όπως και δεν έγινε;».

Οι ίδιοι κύκλοι έθεσαν μάλιστα και επτά ερωτήματα στα οποία καλούν την κ. Μπακογιάννη και τον κ. Συλακάκη να απαντήσουν: 

«Ας πάψουν να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν και ας μας απαντήσουν: 

1) προβλεπόταν μηχανισμός ελέγχου και επιστροφής χρημάτων για τις συμφωνίες που έκαναν; 

2) γνώριζαν ότι υπήρχαν αυτά τα χρήματα κατατεθειμένα στη συγκεκριμένη τράπεζα; 

3) ήθελαν να παρέμεναν τα χρήματα σε λογαριασμό στο εξωτερικό; 

4) γνώριζαν ότι δεν υπήρχε πρόβλεψη για επιστροφή των χρημάτων; 

5) παρακολουθούσαν προσωπικά εάν προχωρούσε και εάν εφαρμόσθηκε το πρόγραμμα; 

6) ήξεραν ότι επρόκειτο για χρήματα του ελληνικού Δημοσίου, τα οποία αντί να χρησιμοποιούνται για αναπτυξιακά σχέδια τοκίζονταν; 

7) αυτά τα χρήματα θα έπρεπε να λιμνάζουν στο εξωτερικό μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία και κακώς τα ξαναφέραμε στην Ελλάδα;»

Και καταλήγουν: «Αφού όλα τα γνωρίζουν δεν μας λένε πού αλλού στο εξωτερικό έχουν διασκορπισθεί και κατασπαταληθεί χρήματα του ελληνικού Δημοσίου; Ας μας απαντήσουν σε αυτά τα ερωτήματα και να ξέρουν ότι δεν είναι τα μόνα χρήματα που βρήκαμε και είμαστε σε διαδικασία απαίτησης της επιστροφής τους».

Μυστικά & Documento

26/11/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter