Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

ΥΠΕΞ: Προειδοποίηση για Έλληνες του Κονγκό

Να αποφεύγουν τα ταξίδια προς το Κονγκό, κατά την παρούσα περίοδο, συμβουλεύει το υπουργείο Εξωτερικών, δεδομένης της εύθραυστης πολιτικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα.

Το υπουργείο καλεί όσους βρίσκονται ήδη στη χώρα, σε περίπτωση επιδείνωσης των συνθηκών ασφαλείας, «να διατηρούν τη ψυχραιμία τους, να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις σε δημόσιους χώρους και να επικοινωνούν με την πρεσβεία της Ελλάδας στην Κινσάσα που αναλόγως των συνθηκών θα εξετάσει ενδεχόμενη εφαρμογή διαδικασίας εκκένωσης».

Στους Έλληνες μόνιμους κατοίκους του Κονγκό, το υπουργείο Εξωτερικών συστήνει να ενημερώνονται τακτικά για τις εξελίξεις και να παραμένουν σε επικοινωνία με την πρεσβεία της Ελλάδας στην Κινσάσα (τηλ. έκτακτης ανάγκης 00243 811050055), καθώς και με το υπουργείο Εξωτερικών (210-368 1730 / 1350, email: mdk@mfa.gr).

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.