Υπηρεσία Προστασίας Μαρτύρων: Παραβίαση καθήκοντος η αναζήτηση προστατευόμενων μαρτύρων

Υπηρεσία Προστασίας Μαρτύρων: Παραβίαση καθήκοντος η αναζήτηση προστατευόμενων μαρτύρων

Άπραγοι έφυγαν από την ΓΑΔΑ το απόγευμα της Τρίτης οι βουλευτές της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής που σκοπό είχαν όχι να λάβουν κατάθεση από τον «Μάξιμο Σαράφη» αλλά να αποκαλύψουν τα πραγματικά στοιχεία του προστατευόμενου μάρτυρα.

Ο προστατευόμενος μάρτυρας δεν πήγε στην ΓΑΔΑ έχοντας ξεκαθαρίσει σε επιστολή του πως θέλει να εξεταστεί χωρίς όμως να διακινδυνεύεται η ανωνυμία του γιατί φοβάται για την ζωή του αλλά και την ασφάλεια της οικογένειάς του.

Μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής που ανήκουν στη Νέας Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ κλιμάκωσαν τον εκφοβισμό του μάρτυρα λαμβάνοντας απόφαση χωρίς τη συγκατάθεση του ΚΚΕ και της Ελληνικής Λύσης για βίαιη προσαγωγή του. 

Γνώριζαν όμως ότι αυτό δεν μπορούσε να γίνει γιατί είναι συγκεκριμένα τα καθήκοντα της Υπηρεσίας Προστασίας Μαρτύρων που καθορίζονται από την κοινή υπουργική απόφαση 42926οικ/18 και η οποία είχε δημοσιευτεί στο ΦΕΚ 2194Β/18.

Σύμφωνα μες τη συγκεκριμένη ΚΥΑ αναζητώντας τον προστατευόμενο μάρτυρα παραβιάζουν το καθήκον τους, ως εκ τούτου δεν μπορούσαν να τον προσάγουν παρά τη θέλησή του κάτι βέβαια που γνώριζαν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, αλλά πήραν την απόφαση για να δημιουργήσουν κλίμα φόβου και στους άλλους προστατευόμενους μάρτυρες.

Διαβάστε το ΦΕΚ

https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/02/19/5e4ce6a9825e634fd763be52.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter