Υπό διάλυση η European Super League – «Ντόμινο» αποχωρήσεων και ηχηρών παραιτήσεων

Υπό διάλυση η European Super League – «Ντόμινο» αποχωρήσεων και ηχηρών παραιτήσεων

Υπό διάλυση βρίσκεται η νεοσύστατη European League, αφού η μία μετά την άλλη οι ιδρύτριες ομάδες αποχωρούν υπό το βάρος των καταιγιστικών αντιδράσεων!

Η Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι (κατ’ εξοχήν ομάδες «ολιγαρχών») έκαναν την αρχή λίγο μετά τις 9μμ, ενώ δημοσίευμα του Talk Sport αναφέρει ότι έπεται απόψε δραματική σύσκεψη των «12» για λύση του συνασπισμού.

Είχαν ήδη διαρρεύσει φήμες νωρίτερα, που ήθελαν τη Μπαρτσελόνα, την Ατλέτικο και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έτοιμες να αποχωρήσουν.

«Ξαναπήραμε πίσω το ποδόσφαιρό μας», έσπευσε να πανηγυρίσει μέσω του Τwitter o Γκάρι Λίνεκερ. «Αγαπητή Λίβερπουλ, φρόντισε να μην είσαι η τελευταία που θα φύγει», συμπλήρωσε σε τόνους θριαμβευτικούς και σαρκαστικούς ο Τζέιμι Κάραγκερ.

Η πρώτη ομάδα που άνοιξε την πόρτα ήταν η Τσέλσι του Ρόμαν Αμπράμοβιτς, που, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Νταν Ρόαν στο BBC, ετοιμάζει τα απαραίτητα χαρτιά για να αποχωρήσει από το τραστ.

Εκατοντάδες οπαδοί της συγκεντρώθηκαν έξω από το Στάμφορντ Μπριτζ για να διαμαρτυρηθούν, πριν το αποψινό ματς πρωταθλήματος με τη Μπράιτον. Όταν μαθεύτηκε το νέο περί πιθανής υπαναχώρησης, οι συγκεντρωμένοι φίλαθλοι πανγύρισαν σαν να μπήκε …γκολ, με ιαχές υπέρ της Τσέλσι και υβριστικά συνθήματα ενάντια στη Super League και τον επίδοξο πρόεδρό της, Φλορεντίνο Πέρεθ.

Ακολούθησε η Μάντσεστερ Σίτι, που ανήκει σε Άραβες επενδυτές. «Αποχώρησε. Έγινε. Τελείωσε», μετάδωσε λακωνικά το BBC. Παρόμοιες πληροφορίες μεταδίδονταν -ανεπίσημα- από την Ισπανία, σχετικά με τη Μπαρτσελόνα και με την Ατλέτικο.

Είχε προηγηθεί -μεταξύ άλλων- το αυστηρό τελεσίγραφο της Premier League, που προειδοποιεί τους έξι πλούσιους «αποστάτες» να μη προχωρήσουν στο σχέδιο: «Απορρίπτουμε ομόφωνα και κατηγορηματικά το εγχείρημα», γράφουν στην ανακοίνωσή τους οι υπόλοιπες 14 ομάδες. «Εξετάζουμε όλες τις πιθανές ενέργειες για να το ματαιώσουμε και καλούμε τους εμπλεκόμενους να αποσύρουν άμεσα τη συμμετοχή τους».

Μάντσεστερ Σίτι… η πρώτη

Το πρώτο κλαμπ που ανακοίνωσε επίσημα την πρόθεση αποχώρησής του από τη «συμμαχία των 12 ισχυρών» είναι η Μάντσεστερ Σίτι. Μέσω ανακοίνωσης η οποία δημοσιεύθηκε το βράδυ της Τρίτης, οι «Σίτιζενς» ανέφεραν ότι: «έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αποχωρήσουμε από το European Super League».

Άμεση ήταν πάντως και η αντίδραση του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, ο οποίος μόλις έγινε γνωστή η απόφαση των Άγγλων τους «καλωσόρισε» πίσω στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. «Είμαι πανευτυχής που καλωσορίζω πίσω τη Σίτι στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική οικογένεια. Έδειξαν μεγάλη ευφυΐα, ακούγοντας τις φωνές και πάνω από όλα τους οπαδούς της» ήταν τα λόγια του Σλοβένου.

Ηχηρές παραιτήσεις

Η διαφαινόμενη διάλυση της λίγκας των ισχυρών ουσιαστικά εν τη γενέσει της φέρνει καταιγιστικές εξελίξεις και στα υψηλά κλιμάκια των συλλόγων.

Την αρχή έκανε ο Εντ Γούντγουορντ, πρόεδρος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και δεξί χέρι των ιδιοκτητών του συλλόγου. Ο Γούντγουορντ, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ ανέλαβε την ευθύνη για το διαφαινόμενο φιάσκο της κίνησης για τη European Super League υποβάλλοντας την παραίτησή του.

Την ίδια ώρα, υπάρχει έντονη φημολογία, προερχόμενη από την Ιταλία για αποχώρηση του Αντρέα Ανιέλι από την προεδρία της Γιουβέντους.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter