Υπό έλεγχο η φωτιά στο Κρυονέρι – Στάχτη δασική έκταση στους πρόποδες της Πάρνηθας (Photos)

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Κρυονέρι – Στάχτη δασική έκταση στους πρόποδες της Πάρνηθας (Photos)

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί της Πέμπτης σε δασική έκταση στο Κρυονέρι Αττικής. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν κατοικίες οι οποίες δεν κινδύνευσαν λόγω της φοράς των ανέμων. 

Στο σημείο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς βρέθηκαν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 4 αεροσκάφη, 2 ελικόπτερα και 13 υδροφόρες των ΟΤΑ. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχέραινε ο δυνατός άνεμος.

Έκκληση για άμεσες ενέργειες της πυροσβεστικής, ώστε η πυρκαγιά να μην κατευθυνθεί προς την εθνική οδό, απηύθυνε ο δήμαρχος Διονύσου, Διονύσης Ζαμάνης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Ξεκαθάρισε δε ότι το μέτωπο βρίσκεται κοντά σε σπίτια, ωστόσο η κατεύθυνση του ανέμου την απομακρύνει από αυτά. 

Στο σημείο της πυργκαγιάς βρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Καραμέρος. Δείτε τι δήλωσε:

https://www.facebook.com/karamerosg/videos/1855877381329978/

Posted by Γιώργος Καραμέρος on Donnerstag, 6. Juli 2017

Λόγω της πυρκαγιάς διακόπηκε για ώρες η κυκλοφορία, σύμφωνα με την αστυνομία, στους εξής δρόμους: α) Από τη λεωφόρο Κρυονερίου και Μαραθωνοδρόμων, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τα Βασιλικά Κτήματα. β) Από την οδό Αγίου Μερκουρίου και λεωφόρου Τατοΐου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς το καταφύγιο Κατσιμίδι.

Δείτε φωτογραφίες από την επιχείρηση κατάσβεσης και την καταστροφή που προξένησε η πυρκαγιά 

Ελέγχεται η φωτιά στη Μεσσηνία

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί σε δασική έκταση στην περιοχή Μεταξάδα του δήμου Πύλου-Νέστορος στη Μεσσηνία. Από την πυρκαγιά δεν απειλούνταν κατοικημένες περιοχές. Στην περιοχή επιχειρούν έξι οχήματα της Πυροσβεστικής με 12 άνδρες, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τις διάσπαρτες εστίες φωτιάς, ενώ νωρίτερα τέσσερα αεροπλάνα τύπου «Πετζετέλ» έκαναν ρίψεις νερού.

Σε ύφεση οι πυρκαγιές σε Ηλεία και Ωρωπό

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες λίγο πριν από τις 18:00 χθες το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση στην Αλφειούσα Ηλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν απειλούνται ούτε ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Ολυμπίας, ούτε οι κοινότητες Αλφειούσα και Μακρίσια.

Ωστόσο, στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν περίπου 80 πυροσβέστες με 25 οχήματα, ώστε να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά και ταυτόχρονα να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει από την πυροσβεστική υπηρεσία, βρίσκονται σε ετοιμότητα οχήματα της πυροσβεστικής σε διάφορα σημεία της Ηλείας, όπως για παράδειγμα στην περιοχή της λίμνης του Καϊάφα.

Επίσης, το έργο των πυροσβεστών συνδράμουν υδροφόρες των δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, καθώς και εθελοντές.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε πλέον η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Μικροχώρι Ωρωπού Αττικής.

Στο σημείο επιχειρούν 21 πυροσβέστες με 7 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 21 ατόμων και 4 υδροφόρες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter