Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στο ΑΠΘ (Photos)

Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στο ΑΠΘ (Photos)

Υπό έλεγχο βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα στο υπόγειο του Τμήματος Βιολογίας στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), όπου βρίσκονται οι μετασχηματιστές από όπου τροφοδοτείται το οκταώροφο κτήριο.

Η φωτιά ξέσπασε μετά τις 9 το πρωί και αμέσως εκκενώθηκαν οι χώροι στους οποίους λόγω των αργιών υπήρχε περιορισμένος αριθμός ατόμων.

Επίσης, μια κοπέλα 28 ετών, υποψήφια διδάκτωρ που είχε εγκλωβιστεί σε ασανσέρ απεγκλωβίστηκε κι αφού της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αποχώρησε.

Ο Υποστράτηγος, Σπύρος Βαρσάμης, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι, «09:11 το πρωί, ενημερωθήκαμε για πυρκαγιά. Στην κατάσβεση επιχείρησαν 9 υδροφόρα, με 35 άνδρες. Ξέσπασε φωτιά στο υπόγειο του Βιολογικού τμήματος. Μια κοπέλα 28 ετών, υποψήφια διδάκτωρ, εγκλωβίστηκε και μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Υπήρχε Ενημέρωση για δεύτερο άτομο, το οποίο απομακρύνθηκε χωρίς προβλήματα. Επίσης, δύο πυροσβέστες αντιμετώπισαν προβλήματα. Ο ένας προληπτικά μεταφέρθηκε στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο. Οι λόγοι είναι δεκάδες, θα ξέρουμε μετά την έρευνα, όσοι βρίσκονταν μέσα ήταν εργαζόμενοι’».

Αυτή την ώρα, υπάλληλοι του ΑΠΘ με τον Πρύτανη του πανεπιστημίου, βρίσκονται μέσα στο κτίριο, προκειμένου να κάνουν αυτοψία. Ο χώρος που ξέσπασε η φωτιά – κατά πληροφορίες- έχει κυρίως αρχειακό υλικό.



Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter