Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στα Σπάτα – Μία σύλληψη (Photos – Video)

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στα Σπάτα – Μία σύλληψη (Photos – Video)

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής σε δασική έκταση στα Σπάτα, κοντά σε εμπορικό κέντρο

Η πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Κάτω Βακαλόπουλο Σπάτων, στο λόφο Φοίνικα στα σύνορα με το Πικέρμι. Η περιοχή είναι διάσπαρτη με σπίτια και κοντά στο εμπορικό κέντρο, με αποτέλεσμα να εκκενωθούν κατοικίες.

Στο μεταξύ μια 72χρονη γυναίκα προσήχθη και κρατείται στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάτων ως ύποπτη εμπρησμού από αμέλεια, για τη φωτιά εκδηλώθηκε νωρίτερα στην περιοχή Κάτω Βακαλόπουλου, κοντά στο εκπτωτικό χωριό.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η γυναίκα έθεσε σε λειτουργία γεννήτρια, από σπινθήρα της οποίας πιθανολογείται ότι ξεκίνησε η φωτιά.

Η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο, παραμένουν ωστόσο δυνάμεις της Πυροσβεστικής για την πλήρη κατάσβεσή της.

Η πυρκαγιά η οποία ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής οριοθετήθηκε σχετικά άμεσα. Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς στο irafina.gr, μετά τις ρίψεις που έκανε το ελικόπτερο, επενέβησαν τα πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής, ώστε να την θέσουν υπό πλήρη έλεγχο. 

Η φωτιά, αν και ήταν δίπλα σε κατοικίες, ευτυχώς δεν υπήρξε τελικά κίνδυνος, αφού με την έγκαιρη επέμβαση της Αστυνομίας και της Ομάδας ΔΙΑΣ, εκκενώθηκαν τα σπίτια της περιοχής.

Στο σημείο επίσης βρέθηκαν άμεσα για την κατάσβεση 15 οχήματα με 40 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 1 ελικόπτερο, και οχήματα από την Πολιτική Προστασία Ραφήνας όπως και από τον Δήμο Σπάτων Αρτέμιδος.



Πληροφορίες, φωτογραφίες και Video: irafina.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter