Υπό κατάληψη το κτίριο του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Υπό κατάληψη το κτίριο του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Με δυναμικές κινητοποιήσεις απαντούν οι εργαζόμενοι στα Ασφαλιστικά Ταμεία στην προβληματική λειτουργία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Η πρώτη αντίδραση ήρθε σήμερα το πρωί όταν ομάδα εργαζομένων πραγματοποίησε κατάληψη στο κτίριο της διοίκησης του ΕΦΚΑ, που βρίσκεται επί της οδού Αγ. Κωνσταντίνου 8. Η κατάληψη είναι συμβολική, αλλά και ενδεικτική της αγανάκτησης που επικρατεί στους κόλπους των εργαζομένων, λόγω της ταλαιπωρίας που υφίστανται καθημερινά, αφού βρίσκονται αντιμέτωποι και με τις αντιδράσεις των πολιτών. Η πρωτοβουλία για την κατάληψη ανήκει στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού στους Οργανισμούς Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) και στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων (ΠΟΣΕ) στο ΙΚΑ.

Η ΠΟΠΟΚΠ με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για τον ΕΦΚΑ, επισημαίνοντας ότι αποτελεί ένα εγχείρημα που χαρακτηρίστηκε από «τρομερή επιπολαιότητα και προχειρότητα σε όλα τα επίπεδα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να εμφανίζονται καθημερινά μικρότερα ή μεγαλύτερα προβλήματα (λειτουργία ενιαίου μητρώου, ενιαίου πρωτοκόλλου, κατανομή αρμοδιοτήτων κλπ) που δυνητικά αν δεν υπάρξει επαναπροσδιορισμός των στόχων και καλύτερη προετοιμασία θα οδηγηθούμε σε τραγελαφικές καταστάσεις». Ο Ομοσπονδία θεωρεί ότι υπάρχει εμπαιγμός των πολιτών για την απονομή της σύνταξης η οποία «καθυστερεί για μήνες ενώ σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνά ακόμη και την τριετία». Επίσης, διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι τα Ταμεία έχασαν το 40% του προσωπικού τους την τελευταία εξαετία. Οι συνδικαλιστές των Ασφαλιστικών Ταμείων κατηγορούν την κυβέρνηση ότι αντί να βελτιώσει τις λειτουργίες του ΕΦΚΑ επιδίδεται σε «πολιτικό μάρκετινγκ και επικοινωνιακές κορώνες» 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter