Υπό κατάληψη η ΑΣΟΕΕ – Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις οι φοιτητές

Υπό κατάληψη η ΑΣΟΕΕ – Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις οι φοιτητές

Σε κατάληψη προχώρησαν οι φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), ύστερα από γενική συνέλευση που πραγματοποίησε χθες Πέμπτη ο φοιτητικός σύλλογος της ΑΣΟΕΕ “Σωτήρης Πέτρουλας” με αφορμή τις καταγγελίες σε βάρος καθηγητή του Πανεπιστημίου, ο οποίος ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη για οικονομικές και άλλες υποθέσεις.

Οι φοιτητές ζητούν ο συγκεκριμένος καθηγητής να απομακρυνθεί και η υπόθεση να διερευνηθεί άμεσα από τη Δικαιοσύνη, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή τους. «Να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά της Συγκλήτου από τη συνεδρίαση που αφορούσε το συγκεκριμένο θέμα και να παραιτηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι στη συγκάλυψη, και ο πρύτανης, Δημήτρης Μπουραντώνης», αναφέρουν, ζητώντας «η ιδιότητα του καθηγητή να είναι ασυμβίβαστη με την επιχειρηματική δραστηριότητα».

Μεταξύ άλλων, διεκδικούν δωρεάν επαναλαμβανόμενα rapid test για όλους τους φοιτητές, μέτρα προστασίας της υγείας των φοιτητών, ισότιμης πρόσβασης στην επερχόμενη εξεταστική, ενώ απορρίπτουν την προοπτική πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Για την ερχόμενη Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, έχουν προγραμματίσει κινητοποίηση στην Πρυτανεία στις 13:00 και διοργανώνουν κεντρικό συλλαλητήριο την επόμενη εβδομάδα μαζί με τους υπόλοιπους Φοιτητικούς Συλλόγους της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν από την τραμπούκικη επίθεση κατά καθηγητή της ΑΣΟΕΕ μέσα στην αίθουσα, με την κυβέρνηση να αρπάζει την ευκαιρία και να σκηνοθετεί σκηνικό έντασης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, αλλά και στο ΑΠΘ, επιχειρώντας να προπαγανδίσει την πανεπιστημιακή αστυνομία, αλλά και να στρέψει αλλού την προσοχή μετά το απόλυτο μπάχαλο που έχει δημιουργήσει στην διαχείριση της πανδημίας.

Λάδι στη φωτιά αποτέλεσε και η επιδρομή της ΟΠΚΕ την Τετάρτη στο κτίριο, η οποία έφερε τη σύλληψη έξι ατόμων, τα οποία κατηγορούνται με πλημμελήματα και θα απολογηθούν στις 24 Ιανουαρίου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter