Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Ηλεία – Ενδεχόμενο εμπρησμού

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Ηλεία – Ενδεχόμενο εμπρησμού

Τον πύρινο «εφιάλτη» του 2007 θύμισε χθες στους κατοίκους της Ηλείας η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον δήμο Ανδρίτσαινας – Κρέστενας.

Ο άνεμος των δέκα μποφόρ που φυσούσε χθες βράδυ βοήθησε το μέτωπο της πυρκαγιάς να απλωθεί σε μήκος πολλών χιλιομέτρων και να απειλήσει άμεσα κατοικημένες περιοχές .

Χάρη στην άμεση παρέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων και των δεκάδων εθελοντών απετράπησαν τα χειρότερα .

Η πυρκαγιά αυτή την ώρα βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο και σύμφωνα με τους αρμόδιους δεν υπάρχει κίνδυνος για τις κατοικίες.

Όπως ανάφερε στο Documento ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, από την πυρκαγιά έχουν αποτεφρωθεί χιλιάδες στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης και ελαιώνες ενώ ζημιές έχει υποστεί σε πολλά σημεία και το αγροτικό οδικό δίκτυο.

«Οι κάτοικοι σε Φρίξα, Καλυβάκια και Σκυλλουντία ένιωσαν χθες τον πύρινο εφιάλτη να αγγίζει τις περιουσίες και τα σπίτια τους . Είναι θαύμα που δεν είχαμε χειρότερες καταστάσεις . Στην Σκυλλουντία δόθηκε εντολή να εκκενωθεί το χωριό και οι ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο…», ανέφερε ο κ. Γεωργιόπουλος και πρόσθεσε ότι το μένος της φωτιάς σε πολλές περιπτώσεις ήταν μεγαλύτερο από εκείνο των καταστροφικών και φονικών πυρκαγιών στην Ηλεία το 2007.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας αποκάλυψε επίσης ότι στην περιοχή του χωριού Φανάρι που ξέσπασε χθες το απόγευμα πυρκαγιά, υπάρχουν πολύ σοβαρές ενδείξεις ότι επρόκειτο για εμπρησμό .

Αυτή την ώρα δύο Καναντέρ, ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο και δεκάδες πυροσβέστες έχουν θέσει υπό μερικό έλεγχο τα μέτωπα της πυρκαγιάς. Αξιωματικοί του ΠΣ εκφράζουν την αισιοδοξία ότι στις επόμενες ώρες η κατάσταση θα τεθεί υπό έλεγχο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter