Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στη Σαμοθράκη

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στη Σαμοθράκη

Υπό μερικό έλεγχο είναι αυτή τη στιγμή πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, περίπου στις 4.00 το απόγευμα στην περιοχή Λιμνίδι της Σαμοθράκης, σε απόσταση 1,5 χλμ. από την Καμαριώτισσα. Στο σημείο της πυρκαγιάς έσπευσαν αμέσως οι τοπικές δυνάμεις της πυροσβεστικής που επιχειρούν με πέντε πυροσβεστικά οχήματα-βυτιοφόρα και 18 πυροσβεστικούς υπαλλήλους.

Ο δήμαρχος Σαμοθράκης, Θανάσης Βίτσας δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι χάρη στην άμεση κινητοποίηση πυροσβεστικής και δήμου η φωτιά, που εκτιμά ότι απλώθηκε σε μία έκταση περίπου 20 στρεμμάτων, τέθηκε πολύ γρήγορα υπό έλεγχο, παρά τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή και διευκρινίζει ότι δεν κινδύνεψαν κατοικίες και πολίτες.

Σημειώνεται πως η πυρκαγιά εκδηλώθηκε μόλις δύο 24ωρα μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ισχυρή καταιγίδα και χαλαζόπτωση, που έπληξαν το ακριτικό νησί. Σύμφωνα με τον κ. Βίτσα τα προβλήματα που άφησε πίσω της η κακοκαιρία σε υδρευτικά δίκτυα, στην αγροτική οδοποιία αλλά και στο κεντρικό οδικό δίκτυο με τις διαβρώσεις που προκλήθηκαν, θα απασχολήσουν επί μακρόν τη δημοτική αρχή και τους κατοίκους, παρά το γεγονός ότι άμεσα και εντός τριών ωρών, τα λιγοστά μηχανήματα και συνεργεία του δήμου κατάφεραν να αποκαταστήσουν τη λειτουργία των δρόμων. «Ειδικά στα υδρευτικά που μας απασχολούσαν λόγω λειψυδρίας και ξηρασίας, τώρα προστίθενται και οι ζημιές από την κακοκαιρία που ήταν πολύ έντονη με το χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού και τα ορμητικά νερά της βροχής να κατεβάζουν φερτά υλικά στους δρόμους», συμπληρώνει ο κ. Βίτσας.

Τέλος, ο δήμαρχος Σαμοθράκης υπογράμμισε για μία ακόμη φορά ότι η Σαμοθράκη δίνει μόνη της τις μάχες, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η μοίρα μας είναι να κάνουμε τα πάντα μόνοι μας. Παρ’ ότι αλλού παρεμβαίνει η Περιφέρεια με τα μέσα που διαθέτει, υπάρχει ένας ευρύτερος σχεδιασμός, εδώ είμαστε μόνοι μας. Κι όλα αυτά τα έξοδα που κάνουμε, που για μας είναι δυσβάσταχτα, δεν επιστρέφονται ποτέ και με τίποτα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter