Υπό μερικό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Ηλεία και Ωρωπο – Δεν κινδυνεύει η Αρχαία Ολυμπία

Υπό μερικό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Ηλεία και Ωρωπο – Δεν κινδυνεύει η Αρχαία Ολυμπία

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες λίγο πριν από τις 18:00 χθες το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση στην Αλφειούσα Ηλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν απειλούνται ούτε ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Ολυμπίας, ούτε οι κοινότητες Αλφειούσα και Μακρίσια.

Ωστόσο, στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν περίπου 80 πυροσβέστες με 25 οχήματα, ώστε να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά και ταυτόχρονα να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει από την πυροσβεστική υπηρεσία, βρίσκονται σε ετοιμότητα οχήματα της πυροσβεστικής σε διάφορα σημεία της Ηλείας, όπως για παράδειγμα στην περιοχή της λίμνης του Καϊάφα.

Επίσης, το έργο των πυροσβεστών συνδράμουν υδροφόρες των δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, καθώς και εθελοντές.

Στο μεταξύ, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, «λόγω των ισχυρών ανέμων και της πυκνότητας τους δάσους σημειώνονται συνεχώς αναζωπυρώσεις», προσθέτοντας ότι «είμαστε μία “ανάσα’ από την Αρχαία Ολυμπία».

Επίσης, ανέφερε ότι «κάποια στιγμή η φωτιά πέρασε το φράγμα του Αλφειού και πήγε απέναντι, αλλά ευτυχώς την πρόλαβαν το πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής και εθελοντές, διότι διαφορετικά η πυρκαγιά θα κατευθυνόταν προς τον αρχαιολογικό χώρο».

Σε αυτό το σημείο, ο Γιώργος Γεωργιόπουλος είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «δεν πρέπει να επαναληφθούν τα λάθη που έγιναν το 2007 και κάηκε μέρος του αρχαιολογικού χώρου».

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, «το έχουμε πει προς πάσα κατεύθυνση, πως αν στάθμευε στην Ηλεία το ελικόπτερο τύπου “Έρικσον” θα ήμασταν πιο εξασφαλισμένοι, γιατί η φωτιά είναι δίπλα στο φράγμα και έτσι το ελικόπτερο θα επιχειρούσε πολύ συχνά».

Παράλληλα, τόνισε ότι «οι πυροσβέστες και τα εναέρια μέσα δουλεύουν πάρα πολύ», αλλά- όπως σημείωσε- «η περιοχή είναι πολύ επικίνδυνη».

Όσον αφορά στο αν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «οι κοινότητες Μακρίσια και Αλφειούσα είναι σε ασφαλή απόσταση από το μέτωπο της φωτιάς».

Ωρωπός

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε πλέον η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Μικροχώρι Ωρωπού Αττικής.

Στο σημείο επιχειρούν 21 πυροσβέστες με 7 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 21 ατόμων και 4 υδροφόρες.

Πηγή: thebest / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter