Υπό ολική νάρκωση το ΕΣΥ – Καρκινοπαθής παρέμεινε ναρκωμένη στο χειρουργείο επειδή χάλασε το σύστημα εξαερισμού

Υπό ολική νάρκωση το ΕΣΥ – Καρκινοπαθής παρέμεινε ναρκωμένη στο χειρουργείο επειδή χάλασε το σύστημα εξαερισμού

Η προ ολίγων ημερών απόφαση του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, να πάψει από τα καθήκοντά του τον διοικητή του Γενικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Μεταξά» μετά τις καταγγελίες για διασπάθιση δημοσίου χρήματος, φαίνεται πως δεν ήταν αρκετή για να δώσει οριστικό τέλος στην κατρακύλα, που ασθενείς, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό υφίστανται.

Ο εκτελών χρέη Διοικητή -αναπληρωτής Διοικητής Σαράντος Ευσταθόπουλος  διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητής Εξέτασης (ΕΔΕ) για ένα ακόμη ντροπιαστικό περιστατικό που σύμφωνα με ρεπορτάζ του iatropedia.gr , έλαβε χώρα εχθές, σε ένα από τα μεγαλύτερα αντικαρκινικά νοσοκομεία της χώρας.

Υπό ολική νάρκωση το σύστημα Υγείας

52χρονη καρκινοπαθής που προετοιμαζόταν για σοβαρό χειρουργείο ογκολογικής φύσεως και ενώ βρισκόταν υπό την επήρεια ολικής νάρκωσης πάνω στο χειρουργικό τραπέζι, παρέμεινε για μία ολόκληρη ώρα αναίσθητη αναμένοντας την διόρθωση τεχνικής βλάβης του συστήματος εξαερισμού. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν συνέβη ποτέ, με αποτέλεσμα τα 8 μέλη της ιατρικής ομάδας που ήταν παρόντα στη χειρουργική αίθουσα, να ξυπνήσουν την ασθενή και να αναβάλλουν το χειρουργείο.

Μάλιστα, εξαιτίας της δυσχερούς ατμόσφαιρας που επικρατούσε, λόγω του μη λειτουργικού συστήματος εξαερισμού, μία από τις νοσηλεύτριες αισθάνθηκε αδιαθεσία και λίγο έλειψε να λιποθυμήσει.

Κατά την ίδια πηγή, την προηγούμενη εβδομάδα ακάθαρτα νερά και ούρα γέμισαν την αίθουσα του Ακτινολογικού Τμήματος και του Τμήματος Υπερήχων, θέτοντας σε κίνδυνο την λειτουργία πανάκριβων μηχανημάτων που βρίσκονταν στο χώρο.

Πόσο ακόμα θα στοιχίσει η κακοδιαχείριση και η υποχρηματοδότηση σε μεγάλα νοσοκομεία της χώρας;

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΕΤΑΞΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΥ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ

Την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023, ο Διευθυντής της Γυναικολογικής Κλινικής με τη σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, οδηγήθηκαν σε ματαίωση προγραμματισμένου πολύωρου χειρουργείου, λόγω έκτακτου τεχνικού προβλήματος στον εξαερισμό της χειρουργικής αίθουσας, το οποίο δεν ήταν εφικτό να διορθωθεί εκείνη τη στιγμή, σύμφωνα με την αρχική ενημέρωση της Τεχνικής Υπηρεσίας, έχοντας ως πρώτιστο μέλημα την ασφάλεια της ασθενούς και την εξασφάλιση κατάλληλων συνθηκών διενέργειας της επέμβασης.

Η ασθενής είχε λάβει νάρκωση, ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο ανάνηψης και με ασφάλεια οδηγήθηκε στο δωμάτιό της, ενώ αυτήν την ώρα διενεργείται κανονικά το χειρουργείο.

Το τεχνικό πρόβλημα που προέκυψε έχει μερικώς αποκατασταθεί από την τεχνική υπηρεσία του Νοσοκομείου, ενώ έχει ζητηθεί και η συνδρομή εξειδικευμένης εταιρίας για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ο Αναπληρωτής Διοικητής κ. Σαράντος Ευσταθόπουλος διέταξε άμεσα κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), την οποία ανέλαβε ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της βλάβης που οδήγησαν σε αναγκαστική ματαίωση του χειρουργείου και εάν ήταν εφικτή η άμεση επιδιόρθωσή της ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία της ασθενούς.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter