Υπό όρους τα rapid-test στα οδοντιατρεία διευκρινίζει το υπουργείο Υγείας

Υπό όρους τα rapid-test στα οδοντιατρεία διευκρινίζει το υπουργείο Υγείας
Φωτογραφία: Pixabay

Διευκρινίσεις δίνει το υπουργείο Υγείας όσον αφορά τη προσέλευση στα οδοντιατρεία μετά το αρχικό αλαλούμ που προκλήθηκε από τις κυβερνητικές αποφάσεις και τις αντιδράσεις των οδοντιάτρων.

Σημειώνει πως δεν απαιτούνται εργαστηριακοί έλεγχοι για κορονοϊό εκτός από τις περιπτώσεις επεμβατικών ή οδοντιατρικών που ενδέχεται να προκαλέσει αερόλυμα. Παράλληλα δίνει διευκρινίσεις και για τους συνοδούς:

Σύμφωνα με το υπουργείο:  

Οι ασθενείς που προσέρχονται σε οδοντιατρεία δεν υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο για covid-19, διευκρινίζει το υπουργείο Υγείας, αναφορικά με τα ερωτήματα που έχουν τεθεί από την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και ιδιώτες οδοντιάτρους. Κατ΄ εξαίρεση και μόνο υποβάλλονται σε εργαστηριακό έλεγχο με τη χρήση ταχέων αντιγονικών δοκιμασιών (rapid test) εντός 48 ωρών πριν την εξέταση/πράξη, ασθενείς που προσέρχονται σε οδοντιατρεία, προκειμένου να υποβληθούν σε επεμβατική οδοντιατρική εξέταση/πράξη ή σε οδοντιατρική εξέταση/πράξη που ενδέχεται να προκαλέσει αερόλυμα.

Σχετικά με τους συνοδούς, αναφέρεται:

Δεδομένου ότι οι οδοντίατροι υπάγονται στις δομές παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, οι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες εντός εξαμήνου συνοδοί δεν υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο. Οι μη εμβολιασμένοι ή μη νοσήσαντες εντός εξαμήνου συνοδοί υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο με τη χρήση ταχέων αντιγονικών δοκιμασιών (rapid test) εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν την είσοδό τους στο οδοντιατρείο.

Μυστικά & Documento

17/10/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter