Υπό παρακολούθηση Ντόρα, Κώστας και Αλεξία Μπακογιάννη

Υπό παρακολούθηση Ντόρα, Κώστας και Αλεξία Μπακογιάννη

Predator ακόμη και στα τηλέφωνα της οικογένειας

Σε παρακολούθηση µέσω του συστήµατος Predator βρισκόταν το σύνολο της οικογένειας Μπακογιάννη. Σύµφωνα µε ασφαλείς πληροφορίες οι οποίες βρίσκονται στη διάθεση του Documento εδώ και καιρό, η αδερφή του Κυριάκου Μητσοτάκη Ντόρα Μπακογιάννη, ο γιος της και δήµαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης καθώς και η κόρη της Αλεξία Μπακογιάννη ήταν παγιδευµένοι µε το κακόβουλο λογισµικό. Τα δεδοµένα στα κινητά τηλέφωνα της οικογένειας, από τηλεφωνικές κλήσεις και µηνύµατα έως φωτογραφίες και emails, µεταφέρονταν όλα σε πραγµατικό χρόνο στο σύστηµα που έκανε τις υποκλοπές. Την είδηση για την παρακολούθηση της Ντ. Μπακογιάννη και των παιδιών της δηµοσίευσε πριν από µια βδοµάδα η εφηµερίδα «Εστία». Το Documento δηµοσιεύει σήµερα το παζλ που δείχνει την παρακολούθηση αλλά και την άµεση σχέση που είχαν οι παρακολουθητές µε το Μέγαρο Μαξίµου. Η οικογένεια Μπακογιάννη προτού πιστοποιήσει την παρακολούθηση µε την έρευνα στο κινητό είχε αντιληφθεί ότι υπάρχει παρακολούθηση όταν ο Κυρ. Μητσοτάκης απευθύνθηκε σε ένα µέλος της και δήλωσε ότι γνωρίζει περιεχόµενο συνοµιλίας που είχε γίνει µε τον υπογράφοντα Κώστα Βαξεβάνη. Η επιβεβαίωση της παρακολούθησης από τεχνικό εργαστήριο και η δηµοσίευση της είδησης από την εφηµερίδα «Εστία» µάς οδηγούν στο να δηµοσιοποιήσουµε όσα έχουν γίνει και γνωρίζουµε εδώ και µήνες.

Οταν το Documento ξεκίνησε να δηµοσιεύει τις λίστες µε τους παρακολουθούµενους από το ενιαίο σύστηµα ΕΥΠ – Predator σε αυτές δεν υπήρχαν τα ονόµατα της Ντ. Μπακογιάννη, του Κ. Μπακογιάννη και της Αλεξίας. Είχαµε ωστόσο γράψει ότι τα ονόµατα που δηµοσιεύαµε δεν αποτελούν το σύνολο των παρακολουθουµένων, αλλά τµήµα τους για το οποίο είχαµε στοιχεία.

Μετά τη δηµοσίευση της λίστας Predator πρόσωπα που ανήκαν στη Ν∆ επικοινώνησαν µαζί µου και ρωτούσαν αν µεταξύ των παρακολουθουµένων ήταν η Ντ. Μπακογιάννη ή άλλο µέλος της οικογένειας Μπακογιάννη. Φυσικά η απάντηση ήταν αρνητική. Το µόνο πρόσωπο που σύµφωνα µε τις λίστες µας βρισκόταν υπό παρακολούθηση και είχε κάποια σχέση µε την οικογένεια Μπακογιάννη ήταν η µητέρα του παιδιού του δήµαρχου της Αθήνας Μαίη Ζαννή. Η ερώτηση όµως που µας έγινε τότε αποδεικνύεται ότι δεν προέκυπτε από κουτσοµπολιό ή λανθασµένη πληροφόρηση, αλλά είχε πραγµατική βάση.

Το Μαξίµου ήξερε για το τηλεφώνηµα

Στις 28 Απριλίου 2022 στις 12.21 µετά το µεσηµέρι επικοινώνησα µε την Αλ. Μπακογιάννη, η οποία είναι διευθύνουσα σύµβουλος της διαφηµιστικής εταιρείας ΑΙΑ. Η συγκεκριµένη εταιρεία διαχειρίζεται διαφηµιστικούς λογαριασµούς για καµπάνιες σε µέσα ενηµέρωσης. Αντικείµενο της συζήτησής µας ήταν πελάτες της εταιρείας οι οποίοι είχαν εκφράσει ενδιαφέρον για διαφήµιση στο Documento. Είναι γεγονός ότι η Αλ. Μπακογιάννη, παρά την προσπάθεια να στραγγαλιστεί η εφηµερίδα µέσω διακοπής της διαφήµισης και παρότι της έχουµε ασκήσει πολλές φορές κριτική, ουδέποτε λειτούργησε µε τρόπο µη επαγγελµατικό. Ελεγε µάλιστα ανοιχτά σε επαγγελµατικές συναντήσεις εταιρειών όταν εξεταζόταν το θέµα της διαφήµισης ότι είµαστε επαγγελµατίες και πρέπει να λειτουργούµε ως επαγγελµατίες και όχι διαφορετικά.

Στη συζήτηση που κάναµε εκείνη την ηµέρα µε την Αλ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε χαριτολογώντας στην αναστάτωση που προκαλούν τα δηµοσιεύµατα του Documento και, επειδή την επόµενη µέρα θα τυπωνόταν εκτάκτως φύλλο της εφηµερίδας για το Σάββατο και όχι την Κυριακή, µε ρώτησε «τι βγάζετε πάλι;».

Επειδή η έρευνα η οποία ήταν σε εξέλιξη είχε ήδη γίνει γνωστή στους ενδιαφερόµενους µέσω τηλεφωνηµάτων για να δώσουν απαντήσεις, της είπα ότι αυτήν τη φορά βγάζουµε κάτι που δεν θα της αρέσει και συγκεκριµένα ότι προσελήφθη ο γιος του Κυρ. Μητσοτάκη σε γραφείο Ισπανού ευρωβουλευτή.

Η Αλ. Μπακογιάννη απάντησε ότι δεν γνωρίζει σε ποιον ευρωβουλευτή είναι ο γιος Κώστας Μητσοτάκης, αλλά θεωρούσε λάθος να ασχοληθούµε µε αυτό επειδή, όπως είπε χαρακτηριστικά: «Τι φταίει το παιδί, έχει κι αυτό δικαίωµα να πιάσει κάπου δουλειά».

Της απάντησα ότι είχα άλλη άποψη, είναι γιος του πρωθυπουργού και πρέπει να µην ακολουθεί µια διαδικασία που δείχνει ρουσφέτι ευρωπαϊκού επιπέδου.

Το Σάββατο 30 Απριλίου 2022 η εφηµερίδα βγήκε στα περίπτερα (τυπώθηκε στις 29 Απριλίου) µε τίτλο: «∆υναστεία, βολεύτηκε και ο γιος στο Ευρωκοινοβούλιο».

Το δηµοσίευµα θορύβησε τον Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος έδωσε εντολή να βρεθεί ποια ήταν η πηγή των πληροφοριών του Documento. Την 1η και 2η Μαΐου ο Μητσοτάκης ενηµερώθηκε από πρόσωπο στο Μέγαρο Μαξίµου ότι η πηγή του δηµοσιεύµατος του Documento που αφορούσε τον γιο του ήταν η οικογένεια της Ντόρας και συγκεκριµένα η Αλ. Μπακογιάννη.

Σύµφωνα µε όσα µας αναφέρει σήµερα πηγή µας, ο Μητσοτάκης αµφισβήτησε ότι θα µπορούσε η Αλεξία να δώσει πληροφορίες για τον γιο του. Οµως ο συνοµιλητής του επέµενε και µάλιστα του είπε: «Κυριάκο, µην επιµένεις, έχουµε στοιχεία. Υπάρχουν όσα ειπώθηκαν στο τηλέφωνο».

Εκανε επίθεση στην οικογένεια

Ο Κυρ. Μητσοτάκης όχι µόνο δεν φέρεται να ρώτησε πώς υπάρχουν όσα ειπώθηκαν στο τηλέφωνο αλλά, σύµφωνα µε πληροφορίες από άλλη πηγή, θεώρησε δεδοµένη την «προδοσία» και έκανε λεκτική επίθεση σε µέλη της οικογένειας.

Πρόσωπο το οποίο σχετίζεται στενά µε την Ντ. Μπακογιάννη αλλά και τον Κυρ. Μητσοτάκη ανέλαβε να διευθετήσει την κρίση που υπήρχε µε αλλεπάλληλες επικοινωνίες.

Είναι εµφανές ότι αυτό που µεταφέρθηκε στον Μητσοτάκη ότι είχε ειπωθεί στο τηλέφωνο δεν ήταν ακριβές, αλλά µετέφερε την εκτίµηση ότι υπήρχε στενή και ύποπτη σχέση µεταξύ µελών της οικογένειάς του και του Documento. Είναι γνωστό άλλωστε ότι η οικογένεια της Ντ. Μπακογιάννη έχει κατηγορηθεί πολλές φορές κατά τη διάρκεια συσκέψεων στο Μαξίµου ότι είναι πηγή πληροφοριών του Documento. Αρκετοί από τους συµβούλους του Κυρ. Μητσοτάκη έβγαζαν το µένος τους προς την Ντόρα µε τον τρόπο αυτό, γνωρίζοντας επιπλέον ότι την ίδια άποψη είχαν και πρόσωπα πολύ κοντινά στον πρωθυπουργό. ∆ηµιουργούσαν έτσι κοινό µέτωπο. Σε κάθε περίπτωση, το Μέγαρο Μαξίµου και στη συνέχεια ο Μητσοτάκης γνώριζαν ότι υπήρχε τηλεφώνηµα το οποίο είχα κάνει εγώ προς την Αλ. Μπακογιάννη, γεγονός που δεν γνώριζαν τρίτοι.

Το λογισµικό και η… καλή θέληση

Ο εντοπισµός του κακόβουλου λογισµικού Predator στα τηλέφωνα της Αλεξίας, της Ντόρας αλλά και του δηµάρχου Κ. Μπακογιάννη έχει πλέον διαλύσει τις αµφιβολίες περί της παρακολούθησης. Πρόσωπα κοντά στην Ντ. Μπακογιάννη σχολιάζουν ότι «η Ντόρα δεν πιστεύει ή ίσως δεν θέλει να πιστεύει ότι ο Κυριάκος είχε σχέση µε την παρακολούθηση ή γνώριζε κάτι. Περιµένει απλώς να βρεθεί άκρη σε αυτή την υπόθεση».

Η οικογένεια Μπακογιάννη φαίνεται να ασπάζεται τα περί κακών ενδιάµεσων και ρυπαρών δικτύων που ευθύνονταν για τις παρακολουθήσεις, αλλά η πραγµατικότητα της παρακολούθησης είναι σκληρή και η στάση που κρατάει ο Μητσοτάκης προκειµένου να συγκαλυφθεί η υπόθεση έχει πλέον την ισχύ αποδεικτικού στοιχείου. Εν τω µεταξύ φαίνεται πλέον ότι «ουδέν κρυπτόν υπό το Predator».

 

Οι 117 στόχοι του ρυπαρού Μαξίμου μέσω ΕΥΠ και Predator

1. Κωνσταντίνος Φλώρος, αρχηγός ΓΕΕΘΑ

2. Χαράλαµπος Λαλούσης, πρώην αρχηγός ΓΕΣ

3. Αριστείδης Αλεξόπουλος, γενικός διευθυντής Εξοπλισμών

4. Θοδωρής Λάγιος, πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών

5. Αντώνης Σαμαράς, πρώην πρωθυπουργός

6. Νίκος Δένδιας, υπουργός

7. Κωστής Χατζηδάκης, υπουργός

8. Αδωνης Γεωργιάδης, υπουργός

9. Ευγενία Μανωλίδου, σύζυγος Αδ. Γεωργιάδη

10. Ντόρα Μπακογιάννη, πρώην υπουργός και βουλευτής

11. Κώστας Μπακογιάννης, δήμαρχος Αθηναίων

12. Αλεξία Μπακογιάννη, διευθύνουσα σύμβουλος ΑΙΑ

13. Βασίλιας Κικίλιας, υπουργός

14. Τζένη Μπαλατσινού, σύζυγος Β. Κικίλια

15. Νίκος Χαρδαλιάς, υφυπουργός

16. Ολγα Κεφαλογιάννη, βουλευτής

17. Δημήτρης Αβραμόπουλος, πρώην επίτροπος ΕΕ

18. Ολγα Γεροβασίλη, πρώην υπουργός

19. Χρήστος Σπίρτζης, πρώην υπουργός

20. Αλέξης Παπαχελάς, διευθυντής «Καθημερινής»

21. Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

22. Νίκη Κεραμέως, υπουργός

23. Γιάννης Οικονόμου, κυβερνητικός εκπρόσωπος

24. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, πρώην υπουργός

25. Ανδρέας Λοβέρδος, πρώην υπουργός

26. Λάκης Λαζόπουλος, ηθοποιός

27. Αλέξανδρος Διακόπουλος, πρώην σύμβουλος πρωθυπουργού

28. Αριστοτελία Πελώνη, αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος

29. Γιώργος Πατούλης, περιφερειάρχης Αττικής

30. Μαρίνα Πατούλη, πρώην σύζυγος Γ. Πατούλη

31. Αλέξης Πατέλης, επικεφαλής Οικονομικού Γραφείου Πρωθυπουργού

32. Γιάννης Ζερβάκης, σύμβουλος πρωθυπουργού

33. Γιώργος Κύρτσος, ευρωβουλευτής

34. Γιώργος Γεραπετρίτης, υπουργός

35. Ακης Σκέρτσος, υπουργός

36. Νίκος Παπαθανάσης, αναπληρωτής υπουργός

37. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αναπληρωτής υπουργός

38. Ορσάκη Ρουσσέτου, μέλος ΠΓ της ΝΔ

39. Ειρήνη Εξάρχου, υπάλληλος στο Μαξίμου

40. Εύα Καϊλή, ευρωβουλευτής

41. Μιχάλης Οικονοµάκης, πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης

42. Παναγιώτης Κανελλόπουλος, συνεργάτης Βαγγέλη Μυτιληναίου

43. Γιώργος Φιλιόπουλος, πρώην CEO Enterprise Greece

44. Αρης Σπίνος, δημοσιογράφος

45. Γιώργος Τράγκας, δημοσιογράφος

46. Θωμάς Βαρβιτσιώτης, πρόεδρος V+O

47. Γιάννης Ολύμπιος, συνιδρυτής της V+O

48. Ολίνκα Βαρβιτσιώτη, σύζυγος Θωμά Βαρβιτσιώτη

49. Αργυρώ Ξαγοράρη, γραμματέας Μητσοτάκη στο Μαξίμου, δεξί χέρι της Μαρέβας Γκραμπόφσκι σε πολλές επιχειρηματικές δραστηριότητες

50. Βασίλης Γκρίζης, πρώην Α΄ υποδιοικητής ΕΥΠ

51. Χρήστος Αγραφιώτης, μέλος ΔΣ «Καθημερινής»

52. Χάρις Κούτση, τέως ειδική σύμβουλος στη ΓΓ Πρωθυπουργού

53. Ελίνα Κυπραίου, συνεργάτιδα Μητσοτάκη

54. Μιχάλης Μπεκίρης, διευθυντής Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βουλή

55. Νίκος Σιγάλας, διευθυντής Γραφείου Τύπου υπ. Εργασίας

56. Σπύρος Καρανικόλας, πρώην μέλος ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

57. Φίλιππος Βρυώνης, ιδιοκτήτης Εpsilon TV

58. Μανώλης Γραφάκος, γγ Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων

59. Κωστής Μουσουρούλης, συντονιστής Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Δυτικής Μακεδονίας και Μεγαλόπολης, πρώην υπουργός

60. Αγγελική Ρούσσου, πρώην διευθύντρια κλιμακίου ΕΥΠ

61. Γιώργος Πατεράκης, αντιπρόεδρος Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου

63. Αρτεμις Σίφορντ, μάνατζερ πολιτικής κυβερνοασφάλειας, μέλος Atlantic Council

64. Αμφιλόχιος, μητροπολίτης Αδριανουπόλεως

65. Σπύρος Κουσουνής, πρώην στέλεχος Αντιτρομοκρατικής, πρώην διευθυντής ασφαλείας Coca-Cola 3E

66. Μαίη Ζαννή, ειδική σύμβουλος στη ΓΓ Πρωθυπουργού, πρώην σύντροφος Κώστα Μπακογιάννη

67. Γιάννης Αναστασάκος, στενός συνεργάτης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

68. Μαρία Σαράφογλου, δημοσιογράφος

69. Σπύρος Σιδέρης, δημοσιογράφος

70. Πέτρος Κουσουλός, δημοσιογράφος

71. Στέφανος Χίος, εκδότης «Μακελειού»

72. Γκρατσιέλα Κλάδη, εργαζόμενη στην εταιρεία καυσίμων Aegean

73. Βαγγέλης Πιττερός, ιδιοκτήτης εστιατορίου στο Κολωνάκι

74. Τόνια Πρίμπα, δικηγόρος, σύμβουλος στη ΓΓ Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων

75. Τάσος Παπαγεωργίου, διευθυντής Ασφαλείας ΕΥΠ

76. Τάκης Θεοδωράτος

77. Παναγιώτης Ζαρκαδάς

78. Θεόδωρος Καρυπίδης, πρόεδρος ΠΑΕ Αρης

79. Ειρήνη Καρυπίδη, επιχειρηματίας, αδερφή Καρυπίδη

80. Γιάννης Κουρτάκης, εκδότης «Παραπολιτικών»

81. Παναγιώτης Μπόμης, διευθύνων σύμβουλος DPG Digital Media

82. Παναγιώτης Αρκουμανέας, πρώην πρόεδρος ΕΟΔΥ

83. Εύα Αντωνοπούλου, δημοσιογράφος, σύζυγος Π. Αρκουμανέα

84. Γιάννης Ραχωβίτσας, πρώην υπαρχηγός ΕΛΑΣ

85. Αντώνης Δελατόλας, δημοσιογράφος

86. Θανάσης Κουκάκης, δημοσιογράφος

87. Μιχάλης Καραμαλάκης, πρώην αρχηγός ΕΛΑΣ

88. Βασιλική Βλάχου, εισαγγελέας ΕΥΠ

88. Γιάννης Μυλωνάκης, γγ Βουλής

89. Τίνα Μεσσαροπούλου, σύζυγος Γ. Μυλωνάκη

90. Χρήστος Μπαρδάκης, επικεφαλής Οικονομικής Εισαγγελίας

91. Γιώργος Σταμαδιάνος, γιος του πρώην προέδρου Συμβουλίου Εφετών Κ. Σταμαδιάνου

92. Βασίλης Ανδρικόπουλος, πρώην ειδικός σύμβουλος πρωθυπουργού

93. Αλεξάνδρα Σδούκου, γγ υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας

94. Γιάννης Θεοδωράτος, διευθυντής υπουργικού γραφείου Αδ. Γεωργιάδη

95. Απόστολος Παυλίδης, πρόεδρος τμήματος Αν. Μακεδονίας ΤΕΕ

96. Μαρία Διαμαντή, πρώην
στενή συνεργάτιδα Γρ. Δημητριάδη

97. Λία Αθανασίου, συνέταιρος Γ. Γεραπετρίτη

98. Μερόπη Κομνηνού, προϊσταμένη Ειδικής Υπηρεσίας Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ

99. Πηνελόπη Μανιάτη

100. Μένιος Φουρθιώτης, παρουσιαστής

101. Νανά Παλαιτσάκη, δημοσιογράφος

102. Παρασκευή (Βιβή) Παπουτσάκη, δημοσιογράφος

103. Γρηγόρης Δημητριάδης, διευθύνων σύμβουλος Υπερταμείου

104. Γιάννης Γεράρδης, οικονομικός σύμβουλος V+O

105. Δημήτρης Μαζιώτης, συνιδρυτής W2 Strategy

106. Γιώργος Πολίτης, διευθύνων σύμβουλος ΑΕΠΕΥ Euroxx

107. Φωτεινή Ιωάννου, μέλος ΕΕ της Εθνικής Τράπεζας

108. Νίκος Μπάμπαλης

109. Γιάννης Φυτίλης, δικηγόρος

110. Λαμπρινή Ρόρη, επίκουρη καθηγήτρια ΕΚΠΑ

111. Ροσάννα Μόρτογλου, επικεφαλής εκπρόσωπος ομίλου Libra

112. Κώστας Τούμπουρος, ΔΣ ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ

113. Γιάννης Παπαδόπουλος

114. Γιάννης Αστραπός

115. Αννα Αστρινάκη

116. Σταύρος Μαλιχούδης, δημοσιογράφος

117. Τάσος Τέλλογλου, δημοσιογράφος

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter