Υπό πίεση εμφανίστηκε ο Βασίλης Κικίλιας

Υπό πίεση εμφανίστηκε ο Βασίλης Κικίλιας

Υπό την πίεση της αντιπολίτευσης και της ανησυχίας της κοινής γνώμης για την κατάσταση του δημόσιου συστήματος υγείας, επανεμφανίστηκε σήμερα στην ενημέρωση για την εξέλιξη της επιδημίας του κορονοϊού, ο αρμόδιος υπουργός, Βασίλης Κικίλιας.

Η απουσία του υπουργού που θα έπρεπε να είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης είχε συνοδευτεί από πληροφορίες ότι το Μέγαρο Μαξίμου δεν ήταν ικανοποιημένο από τις κινήσεις και εμφανίσεις του τις πρώτες ημέρες. Ωστόσο ενώ είναι σαφές ότι το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί ως τον πλέον κατάλληλο για την ενημέρωση για την εξέλιξη της επιδημίας, επιστημονικά και επικοινωνιακά τον Σωτήρη Τσιόδρα, όπως και για τα υπόλοιπα διοικητικά μέτρα τον αναβαθμισθέντα σε υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά, εντούτοις και οι δύο δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τον αρμόδιο υπουργό Υγείας. Κάπως έτσι ο κ. Κικίλιας άνοιξε σήμερα την καθιερωμένη ενημέρωση με στοιχεία για το σύστημα υγείας προκειμένου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιουργούνται από τις λιγότερο ή περισσότερο βάσιμες πληροφορίες για ελλιπή προετοιμασία.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε ότι «σε επιχειρησιακή ετοιμότητα έχει τεθεί το εθνικό σύστημα υγείας. Από τον Ιανουάριο ορίσαμε τα 13 νοσοκομεία αναφοράς και πραγματοποιήσαμε υπό τον συντονισμό του ΕΚΑΒ, ασκήσεις ετοιμότητας…Προχωρήσαμε και συνεχίζουμε στη σταδιακή λειτουργία νέων ΜΕΘ, οργανώθηκε ένα πολύ μεγάλο δίκτυο πληροφοριών για τον νέο κορωνοϊό…Τα δεδομένα τίθενται σε καθημερινή βάση υπόψιν της ειδικής επιτροπής λοιμοξιολόγων…». 

Αναφέρθηκε όμως και στις αδυναμίες του ΕΣΥ: «Γνωρίζουμε τις πάγιες αδυναμίες του ΕΣΥ. Όμως πριν από δύο μήνες το ΕΣΥ είχε 565 κλίνες ΜΕΘ, σε αυτό προσθέσαμε 80 από τον ιδιωτικό τομέα για την έξαρση της γρίπης. Έχουμε προσθέσει στο σύστημα 38 κλίνες ΜΕΘ από τα στρατιωτικά νοσοκομεία καθώς και ολόκληρο το ΝΙΜΙΤΣ που θα χρησιμοποιηθεί ως νοσοκομείο για τον κορωνοϊό». 

Συνολικά υπολογίζεται πως 2158 κλίνες έχουν δεσμευθεί για ασθενείς με Covid-19. Ο Βασίλης Κικίλιας σημείωσε επίσης πως Παμακάριστος, ΝΙΜΙΤΣ, πτέρυγες του Αγία Βαρβάρα και ιδιωτικό θεραπευτήριο στην Ελευσίνα επιστρατεύονται ώστε εκεί να νοσηλεύονται αποκλειστικά ασθενείς με Covid-19. 

Διαβάστε επίσης: Κορονοϊός: 71 νέα κρούσματα – 695 συνολικά στην Ελλάδα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter