Υπό τη σκιά σκανδάλου, «καρατομήθηκε» υποψήφιος του Μπακογιάννη

Υπό τη σκιά σκανδάλου, «καρατομήθηκε» υποψήφιος του Μπακογιάννη

Στην “καρατόμηση” υποψηφίου συμβούλου για τον οποίο εκκρεμεί ποινική δίωξη, προχώρησε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. 

Υστερα από τον σάλο που προκάλεσε δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, τον απέπεμψε από το ψηφοδέλτιό του, φροντίζοντας πάντως να να μην αναφέρει ούτε το όνομά του, ούτε την υπόθεση στην οποία εμπλέκεται. Πρόκειται για πρόσωπο το οποίο είχε ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο Μπακογιάννη, ως κοινοτικός υποψήφιος, παρόλο που, σύμφωνα με τις καταγγελίες και το δημοσίευμα της ΕΦΣΥΝ, προ ετών «κατηγορήθηκε για «τρύπα» εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, όταν ήταν διευθυντής στο φαρμακείο 401 ΓΣΝΑ, του μεγαλύτερου στρατιωτικού νοσοκομείου της χώρας». Υπό την πίεση των αποκαλύψεων, ο Κώστας Μπακογιάννης δημοσιοποίησε την απόφασή του ο συγκεκριμένος υποψήφιος να μην περιληφθεί στο ψηφοδέλτιο «Αθήνα Ψηλά», αν και η υποψηφιότητά του είχε ανακοινωθεί επισήμως.

Τι είχε συμβεί; Με αφορμή το δημοσίευμα, το επιτελείο του Κώστα Μπακογιάννη διενήργησε εκ των υστέρων έρευνα και διαπίστωσε ότι ο συγκεκριμένος υποψήφιος Κοινοτικός Σύμβουλος, είχε προσκομίσει ψευδή υπεύθυνη δήλωση ότι δεν εκκρεμεί εναντίον του καμία ποινική δίωξη. Ετσι, με ανακοίνωσή του ο Συνδυασμός “Αθήνα Ψηλά” τόνισε ότι «τέτοιες συμπεριφορές, δεν γίνονται ανεκτές», προσθέτοντας ότι «το τεκμήριο της αθωότητας του ανήκει. Ας τον κρίνει η Δικαιοσύνη. Με τον Συνδυασμό μας υποψήφιος δεν θα είναι».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΦΣΥΝ (δημοσιογράφος Δημήτρης Τερζής) είχε αναρωτηθεί πώς «το συγκεκριμένο άτομο συμπεριλήφθηκε στη λίστα των υποψηφίων του Κώστα Μπακογιάννη, ειδικά την ώρα που η Ν.Δ. έκανε «σημαία» την υπόθεση της Μυρσίνης Λοΐζου για την υπόθεση της σύνταξης της νεκρής μητέρας της» και σημείωνε ότι «μένει να αποδειχθεί αν η αξιωματική αντιπολίτευση και ο Κώστας Μπακογιάννης δείξουν τα ανάλογα αντανακλαστικά με αυτά της κυβέρνησης, η οποία απέσυρε από το ψηφοδέλτιό της τη Μυρσίνη Λοΐζου».

Ο συνδυασμός “Αθήνα Ψηλά” του Κώστα Μπακογιάννη στην ανακοίνωσή του απέφυγε να αναφέρει περισσότερες πληροφορίες για την ταυτότητα του υποψηφίου και την υπόθεση στην οποία εμπλέκεται. Σύμφωνα με όσα έγραψε η «Εφ.Συν.» « ο εν λόγω υποψήφιος πριν από δέκα χρόνια ήταν διευθυντής φαρμακείου στο 401 ΓΣΝΑ. Επειτα από καταγγελίες που έγιναν και τη σχετική εσωτερική έρευνα που ακολούθησε, αποδείχθηκε ότι, κατά τη διάρκεια της θητείας του εκεί, ο Γ.Γ. ήταν ο υπεύθυνος για μια σειρά υπερκοστολογήσεων και αγοράς υλικών τα οποία δεν εξυπηρετούσαν τις ανάγκες του νοσοκομείου, ενώ ταυτόχρονα και σύμφωνα με πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας και Πρόνοιας διατηρούσε παράνομα συνεταιριστικό ποσοστό σε ιδιωτικό φαρμακείο σε κεντρική συνοικία της Αθήνας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το δημοσίευμα ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, με την Ανοιχτή Πόλη, Νάσος Ηλιόπουλος, με ανάρτησή του στο Facebook, καλούσε τον συνυποψήφιό του, Κώστα Μπακογιάννη, «να «σπάσει» τη σιωπή του και να απαντήσει στα ερωτήματα που δημιουργούνται στην κοινή γνώμη και τους κατοίκους του Δήμου, σχετικά με το σκάνδαλο υποψηφίου δημοτικού συμβούλου, του συνδυασμού του».

Τελικά αργά το απόγευμα σήμερα (16.4.2019) ο συνδυασμός «Αθήνα Ψηλά» εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Ο Συνδυασμός «Αθήνα Ψηλά» δεν δέχεται την παραμικρή σκιά σε θέματα ηθικής τάξης. Υπερβαίνοντας όσα προβλέπει ο νόμος, ζητήσαμε επιπλέον από όλους τους υποψηφίους Δημοτικούς και Κοινοτικούς Συμβούλους υπεύθυνη δήλωση ότι δεν εκκρεμεί εναντίον τους καμία ποινική δίωξη. Μετά από δημοσίευμα που κινητοποίησε από την πλευρά μας σχετική επιπρόσθετη έρευνα, με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι συγκεκριμένος υποψήφιος Κοινοτικός Σύμβουλος προσκόμισε ψευδή υπεύθυνη δήλωση. Εδώ, τέτοιες συμπεριφορές, δεν γίνονται ανεκτές. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να δυσφημεί τους 228 ανθρώπους του Συνδυασμού μας που μάχονται κάθε μέρα για τούτη την πόλη. Το τεκμήριο της αθωότητας του ανήκει. Ας τον κρίνει η Δικαιοσύνη. Με τον Συνδυασμό μας υποψήφιος δεν θα είναι.

ΥΓ: Ευχαριστούμε την Εφημερίδα των Συντακτών. Στις περιπτώσεις που η δημοσιογραφική έρευνα γίνεται σωστά, βοηθά στην αναζήτηση των ορθών επιλογών».  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter