Υπό την εποπτεία Μητσοτάκη ακόμα και η ΕΡΤ και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων!

Υπό την εποπτεία Μητσοτάκη ακόμα και η ΕΡΤ και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων!

Οργουελικές πρακτικές εφαρμόζει με το «καλημέρα» η νέα κυβέρνηση. O Κυρ. Μητσοτάκης θέτει εαυτόν επικεφαλής της ΕΥΠ, της ΕΡΤ αλλά και του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, με την Ελλάδα να θυμίζει πλέον Β. Κορέα, όπως θα ισχυρίζονταν σε αντίθετη περίπτωση στελέχη της ΝΔ.

Σύμφωνα με το πρώτο ΦΕΚ της νέας κυβέρνησης, επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών της χώρας ορίζεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Υπό τον Κυρ. Μητσοτάκη μεταφέρεται και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, η οποία είναι αρμόδια για την εποπτεία των ΜΜΕ, της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Διαβάστε επίσης: Επικεφαλής και της ΕΥΠ ο Μητσοτάκης! (Έγγραφα)

«Με την επιφύλαξη της υποπερίπτωσης (δ) της περίπτωσης 2.1 της παραγράφου 2 του άρθρου 1 του παρόντος σχετικά με την υπαγωγή του ΕΚΟΜΕ Α.Ε. στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, καθώς και της παραγράφου 5 του άρθρου 4 του παρόντος σχετικά με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων, θέσεων και προσωπικού υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στο Υπουργείο Εξωτερικών, στον Πρωθυπουργό μεταφέρονται, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων, προσωπικού και εποπτευόμενων φορέων, η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, όπως αυτή οργανώθηκε με τις διατάξεις του Κεφαλαίου Ε’ του π.δ. 82/2017 και η Ειδική Γραμματεία Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων όπως οργανώθηκε με τις διατάξεις του Κεφαλαίου ΣΤ’ του ίδιου π.δ.» σημειώνεται στο άρθρο 5 του ΦΕΚ που αφορά τις «μεταφορές υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων στον πρωθυπουργό».

Προεδρικό Διάταγμα 82/2017 που ορίζει τις αρμοδιότητες της Γ.Γ.Ε.Ε.

Οι υπερεξουσίες που συγκεντρώνει ο νέος πρωθυπουργός φέρνουν στο νου καθεστώτα που απέχουν κατά πολύ από τα δυτικά πρότυπα, με τον Κυρ. Μητσοτάκη να βαδίζει στα χνάρια του «Μεγάλου Αδελφού». Πέρα από την προσωπική εποπτεία της ΕΥΠ (η οποία σηματοδοτεί και ένα έλλειμμα εμπιστοσύνης προς τον αρμόδιο υπουργό του), η απόφαση του πρωθυπουργού να τεθεί επικεφαλής και της ΓΓΕΕ -στην οποία υπάγονται ΕΡΤ και Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων- εγείρει ερωτηματικά για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης δημοσιογραφικής λειτουργίας των κρατικών Μέσων.

Επιπλέον, ο Κυρ. Μητσοτάκης συλλαμβάνεται ανακόλουθος με όσα ο ίδιος ισχυριζόταν για το καθεστώς λειτουργίας της ΕΡΤ. Ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνάντηση που είχε έναν περίπου χρόνο πριν με εκπροσώπους της «Ένωσης Εργαζομένων ΕΡΤ», είχε τονίσει ότι κεντρικός και αδιαπραγμάτευτος στόχος του είναι η ΕΡΤ να γίνει ένα πραγματικά δημόσιο και ακηδεμόνευτο Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης. Δηλαδή, όπως πρόσθετε, με πλήρη αμεροληψία στην ενημέρωση, με νέες εκπομπές πολιτισμού και ψυχαγωγίας και με έμφαση στα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας.

Απ’ ό,τι φαίνεται, βασική προϋπόθεση για να μετατραπεί η ΕΡΤ σε πραγματικά ακηδεμόνευτο Μέσο είναι να περάσει υπό την άμεση και προσωπική του εποπτεία…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter