Υπό τη σκιά της πανδημίας οι εορτασμοί και η παρέλαση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Υπό τη σκιά της πανδημίας οι εορτασμοί και η παρέλαση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821
Στρατιωτική παρέλαση για την εθνική επέτειο της ελληνικής επανάστασης της 25ης Μαρτίου 1821. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Υπό τη σκιά της πανδημίας εορτάζεται σήμερα η επέτειος των 200ων χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών και ενώ βρίσκεται σε έξαρση το τρίτο κύμα της πανδημίας, σε όλες τις εκδηλώσεις θα τηρηθούν αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα τη στιγμή μάλιστα που δεν έχουν προχωρήσει ιδιαίτερα οι εμβολιασμοί.

Έπαρση σημαίας στην Ακρόπολη

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και με την Ελληνίδα σοπράνο Αναστασία Ζαννή να ερμηνεύει τον εθνικό ύμνο πραγματοποιήθηκε σήμερα, ημέρα της συμπλήρωσης των 200 χρόνων από την κήρυξη της ελληνικής Επανάστασης, η έπαρση της ελληνικής σημαίας στον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Περισσότερα ΕΔΩ

Κανονιοβολισμοί από τον Λυκαβηττό

Δοξολογία στη Μητρόπολη

Νωρίτερα τελέσθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο η επίσημη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό των Αθηνών για τη 200ή επέτειο από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, παρουσία εκπροσώπων της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας.

Κατάθεση στεφάνων

Πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα η τελετή κατάθεσης στεφάνων στο Μνημείο του ‘Αγνωστου Στρατιώτη, ανήμερα της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου και του εορτασμού των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Πρώτη κατέθεσε στεφάνι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ακολούθησαν οι ξένοι ηγέτες, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο Πρίγκηπας της Ουαλίας Κάρολος, ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας, Μιχαήλ Μισούστιν και η Υπουργός ‘Αμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί.

Στρατιωτική παρέλαση

Η στρατιωτική παρέλαση, στην οποία συμμετείχαν πεζοπόρα, μηχανοκίνητα και αεροπορικά τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά και τμήματα από συμμαχικές χώρες, ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Πέμπτης.

Την παρέλαση παρακολούθησαν ο πρίγκιπας Κάρολος με τη σύζυγό του, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, ο πρόεδρος της Κύπρου, η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας και οι πρέσβεις Γαλλίας και Ηνωμένου Βασιλείου.

Προετοιμασίες για την στρατιωτική παρέλαση της εθνικής επετείου, στην Αθήνα, Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter