Υπό το μηδέν τα δήθεν «οφέλη» του ΝΑΤΟ στα εθνικά ζητήματα

Υπό το μηδέν τα δήθεν «οφέλη» του ΝΑΤΟ στα εθνικά ζητήματα

Πρόσφατα, σε συνέντευξή του, ο νέος Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ δήλωσε πως «ο πρόεδρος Ομπάμα ήταν ενθουσιασμένος από την υποδοχή που του επιφυλάχθηκε» στην Ελλάδα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο συγκεκριμένος διπλωμάτης έφτασε στη χώρα μας μέσω Ουκρανίας κι αφού είχε «βάλει το χεράκι του» εκεί στην επεισοδιακή ανατροπή της προηγούμενης κυβέρνησης της Ουκρανίας, με «εργαλείο» ακόμη και ένοπλες φασιστικές ομάδες, προς χάρη των γεωπολιτικών συμφερόντων ΗΠΑ-ΕΕ στην κόντρα τους με τη Ρωσία.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν με δική του προτροπή έγινε και η πρόσφατη αξιοποίηση των βουλευτών της φασιστικής Χρυσής Αυγής στην πολιτική «εκδρομική φιέστα» που διοργάνωσε το υπουργείο Αμυνας υπό τον κ. Καμμένο, συνοδεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, στο Καστελόριζο, ωστόσο γίνεται φανερό πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κινείται στον «αστερισμό» του ευρωατλαντισμού, αφού εντάσσει τη χώρα μας όλο και πιο βαθιά στους επικίνδυνους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, προσφέροντας τις στρατιωτικές υποδομές της χώρας μας, όπως π.χ. τη βάση της Σούδας, ως ορμητήριο. Ο ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτά τα ζητήματα πήρε την «πολιτική σκυτάλη» από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Τι «εισπράττουν», όμως, η χώρα και ο λαός μας από αυτή την πολιτική;

Εισπράττουν την αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας στο Αιγαίο με το «γκριζάρισμα» στο οποίο επιδίδεται με διπλωματικά και στρατιωτικά μέσα η –«σύμμαχος» στο ΝΑΤΟ– Τουρκία.

Εισπράττει την ανοιχτή αμφισβήτηση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, μέσα από την επίθεση που έχει εξαπολύσει η αστική τάξη της Τουρκίας στη Συνθήκη της Λωζάννης.

Εισπράττει τη συνεχιζόμενη κατοχή για τέσσερις και πλέον δεκαετίες του 40% της Κύπρου και τις αμερικάνικες πιέσεις για ένα νέο απαράδεχτο σχέδιο Ανάν, στη λογική των δύο συνιστώντων κρατών, που θα διαιωνίσει το πρόβλημα γκετοποιώντας την Κύπρο, κρατώντας «ομήρους» των σχετικών εξελίξεων τους λαούς της Κύπρου, της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Γεγονός είναι ότι όλες αυτές οι προκλήσεις της αστικής τάξης της Τουρκίας, η «νεο-οθωμανική» παράκρουσή της, γίνονται με τη στήριξη ή την ανοχή των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Αποδεικνύεται πως οι «ισχυροί μας σύμμαχοι», αυτοί για τους οποίους κάθε λίγο εγκαλούμε να ψελλίσουν έστω μια κουβεντούλα για την υπεράσπιση των «ευρωπαϊκών συνόρων», δεν μπορούν να καταφέρουν ούτε το αυτονόητο, που θα ήταν η («σύμμαχος» στο ΝΑΤΟ και «εταίρος» με την ΕΕ) Τουρκία να αποδεχτεί το διεθνές δίκαιο της θάλασσας και στο Αιγαίο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κι οι άλλες αστικές πολιτικές δυνάμεις έχουν τεράστιες ευθύνες, γιατί χρόνια τώρα καθησυχάζουν τον ελληνικό λαό ότι η συμμαχία Ελλάδας – Τουρκίας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ είναι παράγοντας «ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή», την ίδια στιγμή που το ΝΑΤΟ ενθαρρύνει τις επιθετικές βλέψεις της Τουρκίας, αφού δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο, θεωρώντας το ενιαίο επιχειρησιακό χώρο.

Ο λαός μας σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση πρέπει να παλέψει για να απεγκλωβιστεί η χώρα από τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των Αμερικανών, των ιμπεριαλιστικών μπλοκ, που με την οξύτητα των ανταγωνισμών τους βάζουν σε κίνδυνο τον λαό και τη νεολαία μας.

*Ο Θανάσης Παφίλης είναι Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος & μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter