Υπό το μικροσκόπιο του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης η Danske Bank

Υπό το μικροσκόπιο του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης η Danske Bank

Η Danske Bank ανακοίνωσε σήμερα ότι αποτελεί αντικείμενο έρευνας από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης για λογαριασμούς μη κατοίκων στην εσθονική της θυγατρική, που βρίσκονται στο επίκεντρο του σκανδάλου για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η τράπεζα ανέφερε σε ανακοίνωση ότι «έλαβε αιτήματα για παροχή πληροφοριών από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης (DOJ) σε σχέση με την ποινική έρευνα που αφορά την εσθονική θυγατρική της τράπεζας και που διενεργεί το DOJ» και συνεργάζεται με τους αρμόδιους φορείς.

Η Danske Bank ανακοίνωσε επίσης ότι θα τερματίσει το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών της αφού επαναξιολόγησε τους κεφαλαιακούς της στόχους. Η μετοχή της Danske Bank υποχώρησε κατά 3% στις 160 κορώνες Δανίας, στο χαμηλότερο επίπεδό της από τον Ιανουάριο του 2015 ενώ από τις αρχές του έτους καταγράφει απώλειες 33%.

Τον περασμένο μήνα, η Danske Bank ανέφερε σε εσωτερική της έκθεση ότι πληρωμές ύψους 200 δισεκ. ευρώ, πολλές εκ των οποίων χαρακτήρισε «ύποπτες», έγιναν μέσω της μικρής εσθονικής της μονάδας από το 2007 έως το 2015. Το σκάνδαλο οδήγησε μεταξύ άλλων στην παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της Danske Bank.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter