Υπό ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά στην Κέρκυρα

Υπό ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά στην Κέρκυρα

Πεδίο μάχης θύμιζε το απόγευμα της Τρίτης το νησί των Φαιάκων, με τα ελικόπτερα να πετούν χαμηλά και τους καπνούς να τυλίγουν το νησί από το Βορρά μέχρι το Νότο.

Τέσσερα ελικόπτερα πετζετέλ και ένα καναντέρ έριχναν από αέρος τόνους νερού στις φωτιές που ξέσπαγαν, η μία μετά την άλλη, σε τρία διαφορετικά μέρη του νησιού, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τις φλόγες στη βόρεια, στη κεντρική και στη νότια Κέρκυρα.

Η πρώτη φωτιά εξελίχθηκε βόρεια, σε δασική έκταση, στην περιοχή της Κασσιώπης , στο Κέντρωμα, ενώ μέσα σε λίγη ώρα έκανε την εμφάνισή της η δεύτερη φωτιά στη κεντρική Κέρκυρα, στην περιοχή του Δαφνίλα. Οι απειλητικές φλόγες κατευθυνόταν σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, αλλά ο απόλυτος συντονισμός των πυροσβεστών, των εργαζομένων του δήμου, των κατοίκων, των εθελοντών και η έγκυρη παρέμβαση των πυροσβεστικών ελικοπτέρων, κατάφερε να την περιορίσει και μετά από τέσσερις περίπου ώρες να τη θέσει σε πλήρη έλεγχο.

Την ίδια ώρα και όσο ήταν σε εξέλιξη η φωτιά στον Δαφνίλα, αργά το απόγευμα, ξέσπασε μία τρίτη φωτιά, σε δασική έκταση, στη νότια Κέρκυρα, στην περιοχή Βραγκανιώτικα. Και εκεί η άμεση παρέμβαση των πυροσβεστικών ελικοπτέρων, με κλιμάκιο της πυροσβεστικής υπηρεσίας, κατάφεραν να περιορίσουν σύντομα τη φωτιά.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό πόσα στρέμματα δασικής έκτασης έχουν παραδοθεί στις φλόγες, όπως ανέφερε όμως στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ευθύμης Γεωργακόπουλος «και οι τρεις φωτιές που ξέσπασαν στο νησί είναι υπό ύφεση, ενώ σε επιφυλακή θα βρίσκονται καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας οι πυροσβέστες».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter