Υπόγραψε την παγκόσμια εκστρατεία για την φύση

Υπόγραψε την παγκόσμια εκστρατεία για την φύση

Μόλις 12 σπάνια «μίνι δελφίνια» Βακίτα έχουν απομείνει ανοικτά του Μεξικού, από τα 30 που βρίσκονταν στη ζωή πέρυσι. Όπως μαρτυρούν οι αριθμοί, αυτά τα σπάνια πανέμορφα πλάσματα ίσως να μην τα καταφέρουν.

Και δεν είναι μόνο οι βακίτα που κινδυνεύουν να γίνουν παρελθόν. Αυτή τη στιγμή, βρίσκεται σε εξέλιξη η 6η μαζική εξαφάνιση των ειδών. Και ο άνθρωπος έχει την ευθύνη. Ήδη τα 2/3 των άγριων ζώων εξαφανίστηκαν μέσα στα τελευταία 50 χρόνια!

Οι επιστήμονες τώρα λένε ότι η λύση είναι να προστατέψουμε το 50% του πλανήτη, για να επιτρέψουμε στη φύση να αναγεννηθεί και να αποκατασταθεί μόνη της. Αλλά οι κυβερνήσεις μας κωλυσιεργούν, γιατί αυτό το πρόβλημα και η λύση του δεν απασχολούν τα μέσα ενημέρωσης!

Έχουμε όμως μια ευκαιρία να το αλλάξουμε αυτό: Μια σημαντική σύνοδος κορυφής για τη φύση εξελίσσεται ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ στο Μοντρεάλ, όπου οι κυβερνήσεις μας θα συζητήσουν για την προστασία του πλανήτη, για τα επόμενα 30 χρόνια! Υπόγραψε την παγκόσμια εκστρατεία για τη φύση — το Avaaz θα μεταφέρει το μήνυμά μας στη σύνοδο κορυφής: 

Πάτα για να σταματήσουμε την 6η εξαφάνιση 

Υπεραλίευση, θανατηφόρα φυτοφάρμακα, αποψίλωση, λαθροθηρία… Η λίστα δεν έχει τέλος. Ο άνθρωπος έχει βάλει σε κίνδυνο κάθε ζώο και φυτό που υπάρχει στον κόσμο. Ακόμη και τον εαυτό του. Με τη στήριξη του ΟΗΕ, μια ομάδα 550 επιστημόνων μόλις επιβεβαίωσε ότι η τεράστια απώλεια βιοποικιλότητας μπορεί να διαταράξει την παγκόσμια τροφική αλυσίδα, τις θάλασσες, τον αέρα που αναπνέουμε και την οικονομία. Όμως η εξέλιξη μπορεί να είναι διαφορετική… Αν θέσουμε σε εφαρμογή ένα σχέδιο για να ζήσουμε σε αρμονία με τη φύση, αφήνοντας ήσυχη τη μισή στεριά και θάλασσα, και χρησιμοποιώντας με βιώσιμο τρόπο την άλλη μισή, μπορούμε να ανακόψουμε την εξαφάνιση των ειδών.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter