Υποκλήθηκε στη Φενέρ ο Ολυμπιακός

Υποκλήθηκε στη Φενέρ ο Ολυμπιακός

Συντριβή για τον Θρύλο με 80-64, που έδειξε κουρασμένος

Όνειρο απατηλό αποδείχθηκε για τον Ολυμπιακό η ελπίδα για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου στο μπάσκετ, αφού η Φενέρμπαχτσε έπαιξε ολοκληρωτικό μπάσκετ μπροστά στο κοινό της και συνέτριψε τον πρωταθλητή Ελλάδας με 80-64 (ημίχρονο 39-34), χωρίς να πολυ-ιδρώσει.

Το πλάνο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς εξουδετέρωσε τους Σπανούλη, Πρίντεζη και έβγαλε στον αφρό τα αστέρια της Φενέρ, από τα πρώτα λεπτά κιόλας: Ούντο, Μπογκντάνοβιτς, Βέσελι, αλλά και Κάλινιτς. Ο Σπανούλης ξεκίνησε καλά, αλλά στη συνέχεια κόλλησε και είχε 2/12 σουτ και 8 ασίστ.

Ο Ολυμπιακός έμεινε κοντά στο σκορ μέχρι το 25ο λεπτό χάρη και στη ρέντα του Βαγγέλη Μάντζαρη, αλλά το σερί 8-0 των Τούρκων μετά το 49-44 δημιούργησε αγεφύρωτη απόσταση ανάμεσα στις ομάδες. Η διαφορά έφτασε και στους 20 πόντους, ενώ ο Ολυμπιακός δεν πλησίασε ποτέ σε απόσταση ενός σουτ μετά το 16-13.

Ο Έκπε Ούντο παρέλαβε από τα χέρια του Θοδωρή Παπαλουκά το έπαθλο του ΜVP, αφού τελείωσε το ματς με 10 πόντους, 9 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 5 τάπες, ενώ στον ημιτελικό με τη Ρεάλ άγγιξε το τριπλ-νταμπλ. Ο Σπανούλης βραβεύτηκε ως δεύτερος καλύτερος παίκτης της διοργάνωσης, ίσως επειδή η Euroleague τον αγνόησε στην ψηφοφορία για τις δύο κορυφαίες πεντάδες του 2016-7.

Για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς αυτό ήταν το 8ο ευρωπαϊκό τρόπαιο, αλλά για το τουρκικό μπάσκετ το πρώτο της ιστορίας, μετά τον χαμένο περυσινό τελικό της Φενέρμπαχτσε απέναντι στην ΤΣΣΚΑ. 

Η σύνθεση του Ολυμπιακού: Γκριν 5, Μπιρτς 14, Τολιόπουλος 3, Γιανγκ, Παπαπέτρου, Σπανούλης 9, Ουότερς 2, Αγραβάνης, Μιλουτίνοβ 10, Πρίντεζης 7, Παπανικολάου 3, Μάντζαρης 9. 

Για τη νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης έπαιξαν οι Ούντο 10, Μπογκντάνοβιτς 17, Άντιτς 4, Μαχμούτογλου, Νάναλι 2, Σλούκας 3, Μπένετ, Βέσελι 8, Κάλινιτς 17, Ντίξον 8, Ντουβερίογλου, Ντατόμε 11.  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter